3 babyslaapzakken voor een rustige slaap


Koopadvies
11 oktober

Babyslaapzakken hebben het voordeel dat de baby ’s nachts niet los kan raken. Dit houdt het beschermd en behaaglijk warm gedurende de nacht. Maar waar moet je op letten als je een babyslaapzak koopt? We vertellen u en presenteren drie slaapzakken.

Babyslaapzakken: Baby slaapt rustig.
Babyslaapzakjes zijn ideale slaapgenootjes in de eerste jaren. Afbeelding: iStock/NikolayK

Babyslaapzakken zijn waarschijnlijk een van de belangrijkste aankopen van nieuwe ouders in de eerste twee tot drie jaar. En wel om twee redenen: Een de baby kan zich niet vrij schoppen en beginnen dus koud aan te voelen. Baby’s in de eerste jaren bewegen vrij veel tijdens hun slaap en blijven daarom bijna nooit onder de dekens.

Anderzijds kan het niet gebeuren dat de baby onder de deken glijdt of per ongeluk de deken over zijn gezicht legt. trekjes. Onderzoekers schatten dat ongeveer 14 procent van alle sterfgevallen onder kinderen wordt veroorzaakt door verstikking. Een slaapzak minimaliseert dit gevaar enorm omdat het kind geen deken over zijn hoofd kan trekken.

3 tips om op te letten bij het kopen van een slaapzak

Er zijn een paar tips om in gedachten te houden bij het kopen van babyslaapzakken om ervoor te zorgen dat uw kleintje rustig en gezellig slaapt.

1. de juiste maat

Heel belangrijk is dat de babyslaapzak de juiste maat heeft. De juiste maat is niet zo moeilijk te vinden. De slaapzak moet even groot zijn als je kleintje.maar het hoofd steekt er bovenaan uit. Hierdoor ontstaat een opening aan de onderkant van de slaapzak. En die beenruimte is belangrijk zodat je baby nog goed kan bewegen.

2. de juiste pasvorm

Een ander probleem met babyslaapzakken is de pasvorm. Een slaapzak moet iets breder worden geknipt, zodat uw baby zich gemakkelijk kan bewegen. Anderzijds is de juiste maat vooral belangrijk bij de hals.. De opening mag niet te klein zijn, zodat de slaapzak niet in de nek snijdt. Anderzijds mag het ook niet te breed zijn, zodat het hoofdje van je baby er niet doorheen kan glijden.

3. het materiaal

Vergeet niet dat uw baby vele uren in de slaapzak doorbrengt. Daarom is het belangrijk dat de babyslaapzak gemaakt is van goede materialen die enerzijds zo weinig mogelijk schadelijke stoffen en zijn ook zeer comfortabel. Knopen of ritsen indrukken is uit den boze.

Extra tipVergeet niet dat er verschillende babyslaapzakken zijn voor verschillende seizoenen. Als u het zekere voor het onzekere wilt nemen, kunt u het beste een slaapzak voor alle seizoenen kopen. Je zult niet verkeerd gaan met één.

Huilt je baby in zijn slaap? We zetten de vier meest voorkomende redenen waarom baby’s huilen in hun slaap op een rijtje.

3 babyslaapzakken voor een goede nachtrust

1. Woolino Baby Slaapzak

De all-season slaapzak van Woolino is gemaakt van 100 procent merinowol aan de binnenkant en 100 procent biologisch katoen aan de buitenkant. Knopen en rits zijn goed weggewerkt aan de zijkant en op de schouders. De slaapzak is verkrijgbaar in maten van zes maanden tot vier jaar. Het is ook verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren en patronen. GOTS gecertificeerd.

Woolino All-Season Merino Wol Slaapzak -...

Woolino All-Season Merino Wol Slaapzak -…

  • 100% natuurlijk, gemaakt van luxe zachte hypoallergene Australische merinowol. GOTS…
  • Optimale gewichtsverdeling Merino voering om het in alle 4 de seizoenen te laten werken met voorgestelde…

2e Burt’s Bees Babyslaapzak

Een slaapzak voor de zomer en overgangsseizoenen, maar kan ook worden uitgebreid naar het winterseizoen met verschillende voeringen. De hele slaapzak is gemaakt van 100 procent biologisch katoen. De rits aan de voorkant heeft een speciale bescherming zodat de baby zich niet kan bezeren. GOTS gecertificeerd.

3. hessnatur baby slaapzak

De binnenvoering van de slaapzak is van behaaglijke mousseline aan de buitenkant en zachte fleecevoering aan de binnenkant. Ideaal voor koude winternachten. Al het materiaal is GOTS gecertificeerd en 100 procent biologisch. De slaapzak wordt bovenaan de schouders gesloten met knopen. Verkrijgbaar in drie verschillende maten.

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest.

Dit zal je ook interesseren:

Bron:

Ärztezeitung: Waarom baby’s stikken in hun slaap.

Laatst bijgewerkt op 18.10. / Affiliate links / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API.

Noot van de redactie: Dit artikel bevat onder meer productaanbevelingen. Bij de selectie van producten zijn wij vrij van de invloed van derden. Voor een verwijzing via onze affiliate links ontvangen wij bij een aankoop of verwijzing een commissie van de betreffende dienstverlener/onlineshop, waarmee wij onafhankelijke journalistiek kunnen blijven aanbieden.

Recent Posts