3 boeken voor het slapen gaan die uw kind onmiddellijk in slaap brengen


Koopadvies
14 oktober

Het kind naar bed brengen is meestal een lastige zaak. Alle hulp is welkom. Hoe goed is het dat er prachtige boeken zijn voor het slapen gaan, die kinderen helpen tot rust te komen en snel in slaap te vallen. Wij presenteren drie boeken die je kleintje zeker meteen in slaap brengen.

Boeken voor het slapen gaan: Vader leest een boek voor aan zijn slapende zoon.
Boeken voor het slapen gaan hebben hun eigen speciale magie. Afbeelding: iStock/SolStock

Kinderen en slapen: het is iets aparts. Vooral bij kleine baby’s en zuigelingen is in slaap vallen moeilijk. De reden: baby’s en kinderen tot ongeveer drie jaar begrijpen het begrip slaap. In slaap vallen en de volgende dag wakker worden nog niet. Voor hen is slapen synoniem met afscheid nemen van mama en papa.

Daarom is het bijzonder belangrijk voorzichtig te zijn met peuters en baby’s. Talrijke tips kunnen u helpenom je kind naar bed te brengen. U kunt hierover meer lezen in ons artikel: “5 tips om uw baby in slaap te brengen”. Maar boeken voor het slapen gaan kunnen ook goed werken – als het de juiste zijn. We presenteren drie boeken voor het slapen gaan.

3 boeken voor het slapengaan om snel in slaap te vallen

Boeken voor het slapen gaan kunnen uw kind kalmeren, niet alleen vanwege het verhaal, als u elke avond hetzelfde boek steeds opnieuw leest, kan het een prachtig ritueel waar je kleintje snel zal begrijpen dat het tijd is om te slapen. En er is niets waar kinderen meer van houden dan avondrituelen. Het geeft hen een vast kader en dus zekerheid.

1. even de oren krabben?

Een prachtig boek van Jörg Mühle over een konijntje dat zich klaarmaakt om naar bed te gaan. Aangezien je kleintje wordt aangemoedigd om mee te doen, is het boek niet geschikt als laatste stap voor het in slaap vallen, maar het is heerlijk om mee te beginnen. Het boek is binnen een paar minuten uitgelezen. En het mooiste is dat alle kleine stapjes (rug aaien, oren krabben) aan het eind met je eigen kind gespeeld kunnen worden. Voor kinderen vanaf één jaar.

2. goede nacht, kleine uil

Iedereen die de uil met de bult kent, weet hoe schattig de verhalen over de kleine uil zijn. Het is natuurlijk niet anders met “Goedenacht, kleine uil”. De mama van de kleine uil probeert alles om de kleine uil in slaap te krijgen. Maar niets lijkt te werken. Alleen als moeder uil haar kind welterusten kust kan de kleine uil slapen. Voor kinderen vanaf één jaar.

3e Sandman’s Storybook

Terwijl de eerste boeken voor het slapen gaan gericht waren op jonge kinderen, is Sandman’s Storybook meer voor oudere kinderen. De verhalen beslaan allemaal minstens één pagina. De foto’s zijn beperkt tot een klein deel van het boek. Maar de verhalen zijn liefdevol verteld en gaan allemaal over slapen of in slaap vallen. Perfect voor kinderen vanaf drie jaar.

Wil je nog andere suggesties om je kleintje in slaap te wiegen? Wat dacht je van kalmerend slaapspeelgoed voor je kind.

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest.

Dit zal je ook interesseren:

Laatst bijgewerkt op 17.10. / Affiliate links / Afbeeldingen van de Amazon Product Advertising API

Noot van de redactie: Dit artikel bevat onder meer productaanbevelingen. Wij zijn vrij van de invloed van derden bij de selectie van producten. Voor een verwijzing via onze affiliate links ontvangen wij bij een aankoop of verwijzing een commissie van de betreffende dienstverlener/onlineshop, waarmee wij onafhankelijke journalistiek kunnen blijven aanbieden.

Recent Posts