3 geheime energievreters in de slaapkamer


Slaap Nieuws
17 oktober

Wilt u elektriciteit besparen maar weet u niet waar te beginnen? Hoe zit het met de slaapkamer. Je zou niet geloven hoeveel geheime energievreters er in de slaapkamer schuilen. We zetten drie apparaten op een rij die je in de slaapkamer moet uitschakelen.

Een energieverslindende mobiele telefoon ligt naast het bed van een slapende vrouw.
De smartphone is een veel voorkomende energievreter in de slaapkamer. Afbeelding: iStock/monkeybusinessimages

Op dit moment denken we allemaal na over welke geheime energievreters we in onze huizen kunnen elimineren. Of het nu lampen, televisies of laptops zijn: Er zijn tal van manieren om het elektriciteitsverbruik tot een minimum te beperken.. Maar welke mogelijkheden zijn er in de slaapkamer? We vertellen het je hier.

3 geheime energievreters in de slaapkamer

Als u het zonder deze elektriciteitsslurpers in uw slaapkamer doet, kunt u geld besparen terwijl u slaapt.

1. uw smartphone

Dat lijkt me duidelijk. En ja, je hebt de smartphone nodig als wekker en kunt hem ontspannen opladen terwijl je slaapt. Maar denk eraan: de meeste smartphones hebben tegenwoordig een snellaadfunctie en zijn opgeladen binnen één tot twee uur. De rest van de tijd trekt je smartphone onnodig stroom. Dit is niet alleen slecht voor je batterij, maar verbruikt ook onnodig veel stroom. Laad je telefoon dus overdag of ’s ochtends op en trek de stekker er direct uit als hij volledig is opgeladen.

2. elektronische apparaten

Heb je een TV of een laptop in je slaapkamer? Laat ons niet beginnen over het feit dat je elektronische apparaten sowieso uit de slaapkamer moet laten omdat ze slaapstoornissen kunnen veroorzaken. Nieuwere elektronische apparaten kunnen niet eens meer goed uitgeschakeld worden, maar blijven in stand-by modus, zelfs als ze zijn uitgeschakeld. En dat verbruikt elektriciteit. Sluit daarom een laptop na gebruik altijd af en trek de stekker van de oplaadkabel uit het stopcontact. Bij een televisie kunt u een meervoudige stekker aansluiten en het stopcontact na gebruik virtueel uitschakelen. Dit voorkomt dat de TV in stand-by blijft staan.

3 Het bedlampje

Ja, het bedlampje is ook een geheime energievreter. Zelfs als hij is uitgeschakeld, heeft hij nog een kleine hoeveelheid reststroom nodig, die in de loop van het jaar kan oplopen. Het beste is een stekkerdoos met een schakelaar. En in plaats van de lamp uit te schakelen, schakel je gewoon het stopcontact uit. Als je een klein lichtje nodig hebt om ’s avonds in slaap te vallen, kun je beter een stekkerdoos met schakelaar nemen. Lichtlijst met LED-lampen. Ze verbruiken slechts een fractie van de elektriciteit van een normaal bedlampje.

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest.

Dit zal je ook interesseren:

Recent Posts