3 vragen om aan je partner te stellen voordat je naar bed gaat


Slaap Nieuws
23 november 2022

Vaak valt de tijd samen uit de boot door de stress van het dagelijks leven. En je ligt al weer in bed en hebt de hele avond alleen maar over werk of de kinderen gepraat. Daarom zijn hier drie persoonlijke vragen die je je partner moet stellen voor het slapengaan.

Jong stel ligt in bed en praat voordat ze naar bed gaan.

Er zijn veel avondroutines die je voor het slapengaan kunt doen om je te helpen beter te slapen. Slaaptraining kan ook helpen om je slaap te verbeteren. Maar slapen kan ook rustgevender zijn als je onlangs met je partner hebt gesproken.

Trouwens: Er zijn veel dingen die je over je partner kunt leren door te slapen. Wist u dat uw Slaaphoudingen zeggen iets over je relatie? Of brengt het gebrek aan slaap de relatie in gevaar? En dat het soms beter is om zonder partner te slapen.

Je moet deze vragen stellen voordat je naar bed gaat

Of je nu in een bed slaapt of iedereen heeft een eigen bed, de dagelijkse uitwisseling is belangrijk, anders dreigt de relatie weg te zinken in het alledaagse moeras. Onze vragen voordat je naar bed gaat zijn perfect om je partner de aandacht te geven die hij of zij verdient.

1. Wat was het grappigste wat je vandaag hebt meegemaakt?

Zeker als je de hele dag last hebt van dagelijkse stress, is het fijn als je de dag met iets positiefs klaar. Daarnaast is het fijn als je zelfs samen kunt lachen, want de ervaring maakt je partner ook aan het lachen.

2. Waar kijk je het meest naar uit morgen?

De positieve stemming van de eerste vraag moet nu worden gebruikt om zich te concentreren op de volgende dag. Zet de stress en zorgen gewoon opzij en vraag jezelf af waar je de volgende dag naar uitkijkt. Dit kan een heerlijke lunch zijn of de nieuwe bureaustoel. Het is belangrijk om je gedachten op iets positiefs te richten.

3. Wil je iets bespreken?

Heel belangrijk: Deze vraag is niet bedoeld als uitnodiging om eventuele problemen in de relatie te bespreken.. Hiervoor is voor het slapen gaan niet het juiste moment. Integendeel, deze vraag is bedoeld om open plannen te doorlopen. Wie haalt de kinderen op van school of kleuterschool? Wat valt er morgen te eten? Is er een grote aankoop te doen? Al deze vragen kunnen samen worden opgehelderd. En met een opgeruimd schema slaapt het rustiger.

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest.

Ik zal ook geïnteresseerd zijn in:

Recent Posts