4 effectieve tips om rustiger te slapen


Gezonde slaap
25 oktober 2022

Voel je je ’s ochtends vaak moe, ook al heb je genoeg geslapen? Misschien was je slaap niet rustgevend genoeg. We hebben vier trucs voor je om in de toekomst nog rustiger te slapen.

Vrouw ligt tevreden in bed om rustiger te slapen.
Iedereen heeft waarschijnlijk de wens om rustiger te slapen. Beeld: iStock

’s Nachts herstelt ons lichaam zich. Ons immuunsysteem bestrijdt ziekteverwekkers, onze lever breekt gifstoffen af en onze hersenen verwerken de indrukken van de dag.. Dit maakt het des te belangrijker dat onze slaap rustgevend is en niet verstoord door bepaalde oorzaken zoals alcohol, hooikoorts of snurken.

Maar ook als je geen last hebt van slaapstoornissen, kun je toch iets doen voor je slaap. Sterker nog, er zijn een paar tips om nog rustiger te slapen.. En we willen je hier over hen vertellen.

4 tips om rustiger te slapen

1. Het hangt af van de keuze van de matras

Als je je bed opmaakt, zo lig je. Deze woorden worden niet zomaar gezegd, er zit veel waarheid in, want een goed – en vooral het juiste – matras is essentieel voor een goede nachtrust. Goede matrassen zijn perfect afgestemd op je lichaam. In onze gids “Matrastypes: welke zijn er? Wat zijn de voor- en nadelen?” leggen we precies uit wat belangrijk is bij het kopen van een nieuw matras.

EMMA Een matras TESTSIEGER Stiftung Warentest...

EMMA Een matras TESTSIEGER Stiftung Warentest…

  • ☁️TESTWINNAAR STIFTUNG WARENTEST: Niet alleen onze klanten zijn overtuigd. Onze Emma One schuimmatras is…
  • DUURZAAM: Ontdek jarenlang comfort – Emma geeft u 10 jaar garantie op de maatvastheid van de…

2. Sport als slaapbooster

Het was eigenlijk al te voorzien. Wie regelmatig sport, slaapt dieper en rustgevender. Genoeg studies hebben dit inmiddels bewezen. Duursporten zoals joggen, zwemmen of nordic walking zijn hiervoor echter het meest geschikt.. Overmatige trainingen moeten vlak voor het slapengaan worden vermeden. Hoewel er niets mis is met sporten in de avond, moet er minstens twee uur zitten tussen sporten en bedtijd. Ons lichaam heeft dus de kans om zich weer af te sluiten. Maar er zijn nog andere redenen waarom je het sporten voor het slapengaan moet verlaten. Ons artikel “Slaapproblemen na inspanning” bespreekt andere oorzaken.

3. Gezond eten helpt slapen

Het is belangrijk om ’s avonds niet te hard te eten. Vermijd vlees en voedingsmiddelen zoals chips, pizza en pasta ovenschotel. Dit is allemaal te zwaar in de maag en zorgt er dan voor dat we slecht slapen. Zelfs als je in slaap valt, heeft je maag veel te maken met het voedsel dat je eet. Dit berooft je van de energie voor een goede nachtrust. Daarom is het beter om ’s avonds licht en vetarm voedsel te eten, maar eerder een paar koolhydraten. Zelfs de DFB beveelt dit aan. In het artikel “Problemen met in slaap vallen? Vermijd deze 11 voedingsmiddelen” je kunt meer voedingsmiddelen lezen die je beter ’s avonds kunt vermijden om rustiger te slapen.

4. De juiste deken

Wist je dat een verzwaarde deken je kan helpen om rustiger te slapen? Verzwaarde dekens zijn extra zware dekens die het lichaam de indruk geven van een knuffel met hun gewicht. Hierdoor geven de hersenen het feelgoodhormoon serotonine af, dat niet alleen zorgt voor welzijn, maar ook wordt omgezet in het slaaphormoon melatonine. Het resultaat: Je valt steeds sneller in slaap.

CURA Pearl Classic verzwaarde deken 135x200 7kg -...

CURA Pearl Classic verzwaarde deken 135×200 7kg -…

  • SLAAP ALS EEN BABY De verzwaarde deken voelt als een zachte knuffel. Het helpt hen sneller…
  • ANTI STRESS ONTSPANNINGSDEKEN De gewichtsdeken stimuleert het lichaam om de gelukshormonen serotonine en oxytocine op te nemen.

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest.

Laatste update op 25.10.2022 / Affiliate Links / Afbeeldingen van de Amazon Product Advertising API

Noot van de redactie: DDit artikel bevat onder andere productaanbevelingen. Bij het selecteren van producten zijn we vrij van de invloed van derden. Voor een bemiddeling via onze affiliate links ontvangen wij een commissie van de betreffende dienstverlener/online shop wanneer een aankoop of brokerage wordt gedaan, met behulp waarvan wij onafhankelijke journalistiek kunnen blijven aanbieden.

Recent Posts