5 beautytips om je er meteen wakker van te laten zien


Slaap Nieuws
februari 1, 2023

Donkere kringen, bleke teint en rode ogen: Helaas is een slapeloze nacht de volgende ochtend vaak direct merkbaar. Maar wat te doen als je naar je werk moet? We hebben vijf beautytips om je te helpen er meteen wakker uit te zien.

Vrouw kijkt in de spiegel en wil meteen wakker kijken.
Direct wakker zijn na een nachtje drinken? Ja, dat kan. Beeld: iStock/Prostock-Studio

Of het nu gaat om het feestje dat te lang duurt, het bingewatchen van je favoriete Netflix-serie of de stress op het werk: als je niet genoeg slaap krijgt, zie je er vaak uit alsof je de volgende ochtend onder de wielen bent gekropen. Gelukkig hoeft dat niet zo te zijn.. We hebben vijf natuurlijke schoonheidstips voor je die ervoor zorgen dat je er meteen wakker uitziet.

Met deze natuurlijke tips zie je er meteen wakker uit

1. Theelepel voor de ogen

De klassieker. Maar het helpt ook. Leg koude theelepels op de ogen en de donkere kringen verdwijnen in een mum van tijd. Neem hiervoor twee theelepels en zet ze voor tien minuten in de vriezer van je koelkast. Druk vervolgens de lepels met de ronde kant op de ogen. Door de kou trekken de vaten rond de ogen samen en wordt de zwelling verminderd.

2. IJsblokjes tegen bleke teint

Het wordt weer koud. Tegen een bleke huidskleur helpt alleen de bloedcirculatie! En de beste manier om dit te bereiken is met iets kouds: neem een ijsblokje uit de vriezer en wrijf het over je Jukbeen, Voorhoofd en kin. De plotselinge kou stimuleert de bloedcirculatie en dit laat de huid in een frisse gloed stralen. Hardgekookte mensen knijpen zich in de bijbehorende spellen. Dat werkt wat beter.

3. Drink veel voor een stevige huid

Heb je gisteren gezouten noten of chips voor de tv geknabbeld? Als dat zo is, is het geen wonder dat je dikke ogen hebt en een ongezonde huidskleur. Het enige dat helpt is om het zout te verdunnen met water. Drink daarom ’s ochtends snel een groot glas water. Dit voorziet de huid van vocht en maakt het mollig en stevig. Nog beter, je doet er een scheutje citroen in. Dit is niet alleen gezond, de zure smaak geeft je hersenen ook een wake-up kick.

Trouwens, ons artikel “Slaapkamer stinkt: 3 tips tegen ochtend” geeft je ook tips over hoe je je slaapkamer kunt opfrissen.

4. Gezichtsgymnastiek

Het ziet er misschien een beetje gek uit, maar niemand ziet je. En gezichtsgymnastiek is heel gezond voor de huid, omdat het de bloedcirculatie bevordert en dat zie je meteen. De oefening werkt als volgt: Rimpel je neus, knijp je ogen strak en druk je lippen zo hard mogelijk tegen elkaar. Je houdt deze pose 10 seconden vast. Herhaal de oefening drie keer en je ziet er meteen wakker uit. Een ander effect is dat je met de oefeningen je gezichtsspieren traint en dit voorkomt rimpels.

5 honing-citroen voor roze lippen

Heb je ’s ochtends bleke lippen en wil je ze snel en zonder veel chemie roze en mals krijgen? Dan een Mengsel van citroen en honing precies het juiste. De citroen zorgt voor de bloedcirculatie met zijn zuurgraad, de honing voorziet de lippen van voedende stoffen en maakt ze zacht. Meng de citroen en honing in een zodanige verhouding dat een smeerbare crème Breng ze aan op je lippen en laat ze twee tot drie minuten intrekken voordat je alles afwast.

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest of wissel ideeën uit met andere lezers in ons forum.

U zult ook geïnteresseerd zijn in:

Recent Posts