6 redenen voor masturbatie voordat je in slaap valt


Gezonde slaap
9 september

Heb je moeite om in slaap te vallen? Probeer masturbatie! Hier zijn zes goede redenen waarom je een beetje plezier zou moeten hebben voor het slapengaan.

Masturbatie: Vrouw ligt ontspannen in bed en is gelukkig.
Masturbatie voordat je in slaap valt, ontspant. Beeld: iStock/Geber86

Masturbatie heeft veel positieve effecten op je lichaam. Het versterkt bijvoorbeeld de bekkenbodemspieren en je immuunsysteem. Daarnaast komen er een heleboel gelukshormonen vrij. En als je een beetje plezier wilt hebben voordat je in slaap valt, is dat ook goed voor je.

In een enquête in 2019, 47 procent van alle respondenten om na masturbatie sneller in slaap te kunnen vallen. Zelfs zorgverzekeraars raden masturbatie aan als slaapmiddel en een Australische studie bevestigt ook het positieve effect.

Masturbatie voordat je in slaap valt: 6 goede redenen

1. Masturbatie vermindert stress

Een van de meest voorkomende oorzaken van problemen met in slaap vallen is stress. Wie weet het niet? Je ligt lang wakker en denkt na over de laatste werkdag. Dit kan op de lange termijn merkbaar zijn bij slaapgebrek en zelfs slaapstoornissen. Als je je gedachtecarrousel niet weer uitgeschakeld krijgt, probeer dan masturbatie. De Endorfine, die vrijkomen tijdens een orgasme, helpen om het stresshormoon adrenaline af te breken. Het resultaat: Je kunt beter in slaap vallen.

2. Masturbatie geeft overtollige energie vrij

Je ligt in bed en bent nog steeds klaarwakker? Maar eigenlijk had je een uur moeten slapen? Zeker in tijden van thuiskantoor bewegen we veel te weinig. Het resultaat: Je hebt te veel energie. Je kunt deze energie snel afvoeren voor het slapengaan. Tijdens een orgasme zijn alle spieren gespannen en bij de climax zijn er samentrekkingen van de bekkenbodem. De ontspanning achteraf zorgt ervoor dat je beter in slaap kunt vallen en calorieën die je ook verbrandt (punt zes).

3. Prolactine helpt je in slaap te vallen

Naast endorfines is de Hormoon prolactine tijdens orgasme Gedistribueerd. Het is bewezen dat dit je moe maakt. Volgens een studie van de Hannover Medical School duren prolactinespiegels bij vrouwen ongeveer een uur na het orgasme. Dat zou genoeg tijd moeten zijn om in slaap te vallen.

4. De climax tegen angsten en zorgen

Nog een reden waarom je moet masturberen voordat je in slaap valt: onderzoekers ontdekten dat vrouwen tijdens hun orgasme van hun emoties worden verlost. De hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor angsten en zorgen zijn voor een korte tijd volledig uitgeschakeld. Zelfs in de periode na de climax worden deze gebieden niet zo sterk van bloed voorzien, omdat het bloed tijdens een orgasme in de geslachtsorganen stroomt. Zo kan de spiraal van gedachten gestopt worden.

5. Oxytocine breekt cortisol af

Cortisol wordt beschouwd als een stresshormoon. Als het cortisolgehalte te hoog is, zijn we gespannen en vol zorgen. Tijdens een orgasme komt oxytocine vrij. Dit hormoon zorgt ervoor dat de cortisolspiegel daalt. Je ontspant en de zorgen lijken niet meer zo erg. En dus is het makkelijker om een handje te helpen.

6. Masturbatie verbrandt calorieën

Wie weet het niet: Na menig gepassioneerde nacht ben je nat aan het zweten en heb je zin na een rondje duursporten. En inderdaad, voor het lichaam is dat precies wat. Wat werkt met de partner kan ook op zichzelf. De versnelde ademhaling, de snellere hartslag tijdens deze en de ritmische samentrekking van het bekken tijdens een orgasme zijn als een kleine training voor je lichaam.

Heb je er geen zin in? Met deze trucs verhoog je je libido

Of het nu vrouw of man is: Soms heb je er gewoon geen zin in na een dag hard werken. Er zijn een paar eenvoudige trucs die je kunt gebruiken om je seksualiteit gemakkelijk te vergroten.

  1. De juiste voeding
    Liefde gaat door de maag? Seksualiteit heeft ook baat bij goed eten. Het volgende geldt voor zowel mannen als vrouwen: Het moet gezond zijn, omdat Vitaminen en mineralen verhogen de bloedstroom in het genitale gebied. Ook scharfe dingen zoals gember of chili zouden het verlangen moeten verhogen. En het mag natuurlijk niet te zwaar zijn. Dus als je een lichte snack wilt eten, waarom dan geen fruitsalade met wat kruiden? En het lichaam begint al te stromen.
  2. Sport
    Klinkt stom, maar zo is het nu eenmaal. Talrijke studies tonen aan dat sport het libido verhoogt. Want sport verhoogt de doorbloeding en dit komt ook de geslachtsdelen ten goede. 20 minuten per dag is genoeg al om een blijvend positief genotseffect te bereiken. En na de sport is er de oefening in bed.
  3. Yoga en Meditatie
    Eerst meditatie, dan masturbatie. Terzijde, yoga en meditatie kunnen het plezier vergroten en iemands seksualiteit verbeteren. Niet alleen omdat bepaalde Yoga-oefeningen versterken de bekkenbodem en bevorderen de bloedcirculatie maar ook omdat yoga en meditatie helpen om de acceptatie van je lichaam te vergroten. En wie van zijn lichaam houdt, houdt van zijn lichaam.

Niet alleen vrouwen profiteren

Het klinkt misschien alsof masturberen om in slaap te vallen alleen een positief effect heeft op vrouwen. Maar dit is verkeerd, mannen hebben ook baat bij een orgasme in bed. Want zelfs met hen vinden de bovengenoemde processen plaats in het lichaam.

Opmerking: Terwijl in het verleden werd gesproken over masturbaties, werd ondertussen de term masturbatie of masturbatie wordt afgedwongen. Ook het idee dat masturbatie bij mannen masturbatie wordt genoemd en masturbatie bij vrouwen is verkeerd. Handmatige tevredenheid met de hand of een hulpmiddel wordt nu voor iedereen hetzelfde genoemd.

Seks werkt ook

Je hoeft niet per se te masturberen of masturberen voordat je in slaap valt, seks werkt natuurlijk ook. Ervan uitgaande dat je een orgasme hebt. Alleen dan komen de belangrijke hormonen die de slaap ondersteunen vrij. Dit wordt ook bevestigd door een studie van de Central Queensland University, waarin meer dan 60 procent van de mensen beter kon slapen na seks, inclusief climax. Nog een voordeel in tegenstelling tot masturbatie: tijdens seks profiteren beide seksuele partners van de seksualiteit van de ander.

Een orgasme veroorzaakt geen slapeloosheid

Volgens een enquête van zorgverzekeraar DAK lijdt zo’n tien procent van alle werkenden aan een ernstige slaapstoornis, ook wel slapeloosheid genoemd. Hoewel masturbatie je probleem op korte termijn in slaap vallen kan oplossen, is eenOp de lange termijn zal masturbatie slapeloosheid echter niet oplossen..

Als u een van die mensen bent die lijden aan een langdurige slaapstoornis, moet u uzelf dringend in de ervaren handen van een arts plaatsen. Een ernstige slaapstoornis vereist een professionele behandeling. Zelfs een orgasme kan niet helpen.

Trouwens: Slaapstoornissen zijn een erkende ziekte en de behandeling wordt ook gedekt door de ziektekostenverzekering.

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest.

U zult ook geïnteresseerd zijn in:

Recent Posts