Baby in slaap brengen: 6 typische fouten


Slaapproblemen
13 oktober

Een baby in slaap brengen en een baby in slaap krijgen zijn twee totaal verschillende dingen. Sommige ouders wanhopen vaak omdat hun huisdier moeilijk in slaap valt. Wij onthullen 6 typische fouten die nieuwe ouders met hun baby’s maken.

Baby in slaap brengen: Moeder staat bij het bed van haar baby en kijkt hoe hij slaapt.
Een baby in slaap brengen zonder problemen? Helemaal niet zo gemakkelijk! Afbeelding: iStock

Ouders worden geboren op hetzelfde moment dat hun baby het daglicht ziet. Daarom moeten alle ouders eerst leren. Bijvoorbeeld ook om aandacht te hebben voor de de behoefte van hun kind aan slaap. Als u uw baby te slapen wilt leggen, maar hij of zij moeite heeft om in slaap te vallen, kan een van de volgende zes punten de oorzaak zijn van de slaapproblemen van uw kleintje. Vergeet niet dat u als ouders een grote invloed hebt op de slaapgewoonten van uw kind.

6 veelgemaakte fouten wanneer je je baby te slapen wilt leggen

1. tekenen van vermoeidheid negeren

Vooral kleine baby’s slapen veel. Heel veel! Soms ben je verbaasd dat ze weer willen slapen, terwijl ze nog maar net wakker zijn. Dan is de Tekenen van vermoeidheid mag niet worden genegeerd. Soms weet je als ouder ook niet wanneer je je baby te slapen moet leggen. Maar de tekenen zijn duidelijk.

Wrijft je kleine in zijn ogen? Gaapt hij veel? Of grijpt hij vaak naar zijn oortjes? Dit zijn onmiskenbare tekenen van vermoeidheid. Als je de tekenen negeert, zal het kleine lichaam zich ontwikkelen Stresshormonen worden vrijgelaten. Met als gevolg dat het des te moeilijker is om daarna in slaap te vallen. Wij zijn hier ook mee bekend. We lijden ook aan slapeloosheid als we onder stress staan.

2. te warme kleding

Baby’s hebben het graag wat koeler. Daar staat tegenover dat wij als ouders het kind zo warm mogelijk willen aankleden, zodat het niet bevriest. Wanneer je je baby te slapen wilt leggen, is het te warme kleding is zeer nadeligomdat de warmte het moeilijk maakt voor je kruimel om in slaap te vallen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de slaaptemperatuur in de kamer.

Over het algemeen, als de temperatuur goed is voor jou, is het goed voor je baby. Als u niet zeker bent, raak dan de achterkant van de nek van uw baby aan om dit te controleren. Is het aangenaam warm, maar niet te warm? Dan is alles in orde. Als de handen wat koeler zijn, geen zorgen. Baby’s handen zijn meestal koeler. Dit is geen indicatie dat je kind het koud heeft.

3. te kort slaapgezelschap

Baby’s merken het meteen als je je wilt haasten omdat je misschien iets anders te doen hebt. Dan is het des te moeilijker voor hen om in slaap te vallen. Als je je baby te slapen wilt leggen, neem dan je tijd. Sommige baby’s vallen het best in slaap op mama’s buik, anderen houden graag hun hand vast. En weer anderen vallen liever bij beide ouders in slaap. U kunt de kamer veilig verlaten als uw baby rustig en gelijkmatig ademt..

4. te veel prikkels

Baby’s nemen, net als wij, alle indrukken om zich heen op. Een mobiel naast het bed of een knuffeldier kunnen goedbedoeld zijn, maar ze kunnen er ook voor zorgen dat een zeer jonge Baby afgeleid is afgeleid. Het is dan moeilijk om in slaap te vallen. Als u uw baby in slaap wilt brengen, kunt u er het beste voor zorgen dat niets zijn aandacht afleidt.

Kleine tipZelfs overdag kunnen te veel lichten, mensen of andere indrukken uw baby overweldigen. Dit kan zich ’s avonds laten voelen met huilen en schreeuwen. Vermijd indien mogelijk luide en kleurrijke omgevingen, zoals het stadscentrum of de supermarkt.

5. geen slaaprituelen

Baby’s zijn kleine gewoontedieren. Hoe vaker iets wordt herhaald, hoe beter. Daarom zijn bedtijdrituelen zoals zingen of voorlezen belangrijk en juist. Zelfs als je kleintje hoort te slapen, kun je kalmerende rituelen Introduceer kalmerende rituelen. U kunt bijvoorbeeld beginnen met uw baby te knuffelen een tijdje voordat u hem naar bed brengt. Mettertijd zal hij begrijpen dat dit het signaal is om te gaan slapen.

Speel in geen geval muziek of spelletjes met uw baby vlak voor het slapengaan. Dit zal de avond verstoren en alleen de kleine kruimel wakker maken. Je kunt dan vergeten om te gaan slapen.

6. constante verandering tussen baby en gezinsbed

Je richt een liefdevolle kinderkamer in, koopt een prachtig babybedje en vervolgens slaapt je kleintje bij jou in het ouderlijk bed? In principe is daar helemaal niets mis mee. Integendeel, veel gezinnen geven de voorkeur aan deze vorm van co-sleeping. Wat u niet moet doen als u uw baby te slapen wilt leggen is voortdurend van slaapplaats veranderen. Beslis over een bed en houd je daaraan. Zo kan je kruimel wennen aan de omgeving en goed in slaap vallen.

Sommige baby’s slapen trouwens liever alleen in hun eigen bed dan dicht tegen hun ouders aan. Dat is heel normaal en prima. Je moet niet vergeten dat baby’s ook al onafhankelijke mensen met hun eigen voorkeuren zijn. Sommigen slapen het liefst dicht tegen mama of papa aan, anderen slapen liever alleen. Als je baby vaker huilt tijdens co-sleeping, probeer het dan uit en kijk of hij rustiger slaapt in zijn eigen bedje.

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest.

Dit zal je ook interesseren:

Recent Posts