Bedwantsen: 3 veelgestelde vragen en antwoorden


Slaap Nieuws
maart 16, 2023

Bedwantsen zijn lelijke kleine beesten. En als je ze niet onmiddellijk bestrijdt, verspreid je dan snel door het hele appartement. We hebben de drie meest voorkomende vragen over de bloedzuigers verzameld en geven antwoorden. Trouw aan het motto: Ken je vijand!

Hand wijst naar bedwantsen op een matras.
Over bedwantsen zijn er veel vragen, we beantwoorden de 3 meest voorkomende. Foto: iStock/Yana Tikhonova

Bedwantsen worden beschouwd als de belichaming van een vies en onhygiënisch appartement. De gedachte is verkeerd, omdat de parasieten zich comfortabel voelen in elke omgeving. En eigenlijk zijn de kleine insecten onschadelijk, omdat ze geen ziekten overbrengen, noch veroorzaken ze reacties met hun beten in het lichaam.

De belangrijkste plaats voor hun distributie is de hotelkamer. Daar belanden ze vaak in koffers.. De bedwants is een echte kosmopoliet en thuis over de hele wereld. Om bedwantsen in je koffer te voorkomen, moet je deze eerst op een tafel zetten in plaats van op het hotelbed. Dan moet je het bed onderzoeken. Ons artikel “Bedwantsen detecteren: 4 zekere tekenen” vertelt u waar u op moet letten.

De meest gestelde vragen over bedwantsen

Zodat je weet hoe je de insecten moet bestrijden, hebben we hier de drie meest voorkomende vragen over de parasieten verzameld en antwoorden gegeven.

Vraag 1: Hoe ziet een bedwants eruit?

Een bedwants is vier tot zes millimeter groot en heeft een plat, breed lichaam. Als het is opgezogen met bloed, kan het tot 10 millimeter groot worden en op een appelkern lijken. Ze zijn dus ook gemakkelijk te zien met het blote oog. Jonge bedwantsen hebben dezelfde lichaamsbouw, maar zijn helderder.

Parasieten: bedwantsen op een stuk stof.

Met dit beddengoed kunt u bedwantsen vermijden>>>

Vraag 2: Waar te zoeken naar de parasieten

De naam is enigszins misleidend. Hoewel de parasieten het liefst in ons bed leven (omdat we daar een derde van de dag doorbrengen), maar voel je ook comfortabel in banken, fauteuils, tapijten, meubels en achter behang. Maar je zult ze hoogstwaarschijnlijk aan je bed vinden. Kijk daar in de hoekjes en gaatjes van het bed onder en op het matras. Je kunt een plaag heel vaak herkennen aan de duidelijk zichtbare carapaxresten en fecale sporen.

Trouwens: De insecten hebben een voorkeur voor bepaalde kleuren. Het is zelfs mogelijk om ze in een bepaalde richting te lokken. Welke kleuren dit zijn, leer je in ons artikel: “Let op: Bedwantsen houden van deze 3 kleuren”.

Vraag 3: Kan ik bedwantsen zomaar uithongeren?

Helaas niet. De kleine bloedzuigers kunnen tot een half jaar zonder voedsel. Als ze merken dat het bed niet langer in gebruik is, migreren ze naar andere kamers of zelfs over scheuren en kanalen naar andere appartementen. Daarom moet je altijd onmiddellijk handelen als je een besmetting opmerkt. Bijvoorbeeld met de juiste bedwantsvallen of de juiste huismiddeltjes.

Hier zijn nog 4 dingen die je moet weten over bedwantsen>>>

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest of wissel ideeën uit met andere lezers in ons forum.

U zult ook geïnteresseerd zijn in:

Recent Posts