betekenis ouija bord symbolen


Betekenis Ouija bord symbolen: Alles wat je moet weten

Als het gaat om paranormale activiteiten, wordt het Ouija bord vaak genoemd als een manier om in contact te komen met het bovennatuurlijke. Het is een bord met letters, cijfers en symbolen die worden gebruikt in een spiritueel spel waarbij de deelnemers vragen stellen en antwoorden krijgen van geesten. In dit artikel gaan we dieper in op de betekenis van Ouija bord symbolen en hoe dit kan worden gebruikt om in contact te komen met het bovennatuurlijke.

Geschiedenis van het Ouija bord

Het Ouija bord werd in 1890 uitgevonden door Charles Kennard en Elijah Bond. Het werd oorspronkelijk gebruikt als een speeltje, maar al snel werd het populair als een manier om in contact te komen met de doden. In de jaren 1920 werd het bord gebruikt door mediums en spiritisten tijdens seances.

Het bord is gemaakt van hout of karton en heeft letters, cijfers en symbolen als de zon, maan, sterren en hartjes. De deelnemers plaatsen hun vingers op een kleine plank met een vergrootglas, bekend als de planchette, en bewegen deze over het bord om antwoorden te krijgen op hun vragen.

Betekenis van Ouija bord symbolen

Elk Ouija bord heeft zijn eigen unieke symbolen en afbeeldingen. Deze symbolen zijn vaak gerelateerd aan het spirituele of occulte. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende symbolen en hun betekenis:

1. Zon: De zon symboliseert vaak de goddelijke kracht van het universum en wordt geassocieerd met het mannelijke.

2. Maan: De maan vertegenwoordigt vaak de vrouwelijke energie en wordt geassocieerd met mystiek en geheimen.

3. Sterren: De sterren symboliseren vaak wijsheid en kennis. Ze worden ook geassocieerd met de kosmos en het bovennatuurlijke.

4. Hartjes: Hartjes symboliseren vaak liefde en emoties. Ze kunnen ook worden geassocieerd met romantiek en passie.

5. Doodskoppen: Doodskoppen worden vaak geassocieerd met de dood en het bovennatuurlijke. Ze kunnen ook worden gebruikt als een beschermend symbool.

Hoe werkt het Ouija bord?

Het Ouija bord werkt door middel van het ideomotorische effect. Dit is wanneer het onderbewustzijn van de deelnemers de bewegingen van de planchette stuurt, zonder dat ze zich daarvan bewust zijn. Het kan ook worden beïnvloed door de suggesties van andere deelnemers of door externe factoren zoals wind of trillingen.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van het Ouija bord. Sommige mensen geloven dat het bord een poort kan openen naar de geestenwereld en dat het contact maken met de verkeerde geesten kan leiden tot negatieve consequenties.

FAQs

1. Kan het Ouija bord gevaarlijk zijn?
Ja, sommige mensen geloven dat het contact maken met de verkeerde geesten via het Ouija bord kan leiden tot negatieve consequenties.

2. Moet ik een medium zijn om het Ouija bord te kunnen gebruiken?
Nee, iedereen kan het Ouija bord gebruiken. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en de juiste stappen te volgen om veilig te blijven.

3. Kan het Ouija bord worden gebruikt voor voorspellingen?
Ja, sommige mensen gebruiken het Ouija bord om antwoorden te krijgen op vragen over de toekomst.

4. Is het Ouija bord een religieus instrument?
Nee, het Ouija bord is geen religieus instrument. Het wordt vaak geassocieerd met het spirituele en het occulte.

5. Hoe kan ik mezelf beschermen tijdens het gebruik van het Ouija bord?
Er zijn verschillende manieren om jezelf te beschermen tijdens het gebruik van het Ouija bord, zoals het gebruiken van beschermende symbolen of het bidden voor bescherming.

Conclusie

Het Ouija bord is een fascinerend instrument dat wordt gebruikt om in contact te komen met het bovennatuurlijke. De betekenis van de symbolen op het bord kan helpen bij het begrijpen van de boodschappen die worden ontvangen. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van het Ouija bord en de juiste stappen te volgen om veilig te blijven.

Recent Posts