Controversieel onderwerp Snoozen: Welk geslacht sluimert meer?


Slaap Nieuws
augustus 8,

Sommigen doen het meer dan eens, anderen doen het helemaal niet: snoozen. Het indrukken van de snooze-knop zou al de ene of de andere scheiding hebben veroorzaakt. Maar welk geslacht sluimert meer? Wij vertellen het je.

Snoozen: Jonge vrouw drukt slaperig op de snooze-knop van haar mobiele telefoon.
Snoozen maakt voor velen deel uit van de ochtendroutine. Welk geslacht snooze vaker? Beeld: Adobestock

Even een dutje doen en weer omdraaien. Wat voor sommigen deel uitmaakt van het ochtendritueel is voor anderen ondenkbaar. Er is veel mogelijkhedenom het begin van de dag zo aangenaam mogelijk te maken, bijvoorbeeld met een slaapfase wekker die zich specifiek aanpast aan je slaapritme.

Voor mensen die van snoozen houden misschien wel bijzonder interessant: Een daglichtwekker. Dit soort wekkers verlichten de slaapkamer in een vooraf ingestelde tijdsperiode steeds meer en zorgt zo voor een bijzonder zachte wake-up. Want één ding mogen we niet vergeten als het gaat om snoozen: constant op de snooze-knop drukken is ongezond.

Trouwens, de verkeerde alarmtoon schadelijk zijn voor je gezondheid. We geven je 4 alarmgeluiden die je vermoeider zullen maken.

Snoozen: Welk geslacht sluimert meer?

Allereerst: De meeste Duitsers snoozen helemaal niet. Ruim 65 procent staat ’s ochtends op nadat ze voor het eerst aanbelen. 35 procent sluimert echter nog steeds. En welk geslacht snooze vaker?

Vrouwen gebruiken de snoozeknop iets vaker dan mannen. Terwijl ‘slechts’ iets meer dan 30 procent van de mannen zich weer omdraait, maakt bijna 39 procent van de vrouwen van de gelegenheid gebruik om te sluimeren. Over het algemeen staan de twee geslachten echter dicht bij elkaar.

De kwestie van de leeftijd

Veel onthullender dan geslacht is leeftijd, want hier zijn heel grote verschillen. Gedurende meer dan de helft van alle volwassenen tussen de 18 en 29 jaar minstens één keer op de snooze-knop gedrukt, bijna snooze 85 procent van alle 65-plussers Helemaal niet. Onder jongeren snooze bijna 15 procent drie keer en ruim zes procent vijf keer of meer.

Of een relatie gelukkiger is als beide geslachten even vaak op de snoozeknop drukken, is helaas niet bekend. Het kan echter een reden zijn waarom u zonder de betere helft moet proberen. In ons artikel “Alleen slapen: 6 redenen om zonder partner te slapen” hebben we andere redenen opgesomd die spreken voor je eigen bed.

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest.

U zult ook geïnteresseerd zijn in:

Bron:

t-online: Zo staan gedisciplineerde Duitsers ’s ochtends op.

Recent Posts