De hele nacht doorslapen: 6 tips om te slapen als een baby


Slaapt u onrustig en wordt u meerdere keren per nacht wakker? Dan mis je misschien enkele goede tips voor een rustgevende slaap. Want in de meeste gevallen worden slapeloze nachten veroorzaakt door externe omstandigheden. Met onze tips slaap je binnenkort als een roos.

Hoewel het DAK-gezondheidsrapport nu bijna vijf jaar oud is, is het nog steeds een van de meest de meest recente studies over slaap en slaapproblemen in Duitsland. En er zijn ook bevindingen over het doorslapen.

Volgens deze 80 procent van alle werkenden regelmatig of af en toe moeite hebben om in slaap te vallen en te blijven. 10 procent van de deelnemers aan het onderzoek leed zelfs aan slapeloosheid, d.w.z. een langdurige slaapstoornis.

6 eenvoudige tips om de nacht door te slapen

Belangrijk: Onze tips voor doorslapen helpen alleen als je af en toe moeite hebt om in slaap te vallen of door te slapen. Als je echte slapeloosheid hebt, moet je dringend een dokter raadplegen. Ernstige slaapstoornissen zijn niet te versmaden.

Tip 1: Ontwikkel een slaaproutine

Ons lichaam houdt van regelmaat. Routines kunnen dus ook helpen je slaap te verbeteren. Een routine zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat je jezelf een Dagboek en schrijf elke dag een bericht voor je naar bed gaat. Een andere routine zou kunnen zijn om elke avond het laatste uur voor het slapen gaan een bericht te schrijven. Audioboek om naar te luisteren. Routines helpen je lichaam zich aan te passen aan de slaap voordat je naar bed gaat. Lees voor meer tips om in slaap te komen ons artikel over slaaphygiëne.

Tip 2: Maak van je slaapkamer je rustige zone

Er zijn veel dingen die belangrijk zijn voor een rustige slaap en voor het doorslapen. Natuurlijk zijn er een paar dingen om rekening mee te houden, vooral in de slaapkamer. Voorbeeld van slaaptemperatuurDe kamertemperatuur moet tussen de 16 en 19 graden zijn. Voorbeeld van lichtomstandighedenIn de slaapkamer moet het zo donker mogelijk zijn voor een goede nachtrust (speciale verduisteringsgordijnen kunnen hierbij helpen). Voorbeeld van achtergrondgeluidVaak kunnen passerende auto’s, vliegtuigen of de metro de slaap verstoren. Hier kunnen oordopjes helpen. Amazon biedt een enorme keuze aan oordopjes die aan uw behoeften voldoen.

Tip 3: Vermijd bepaalde voedingsmiddelen

Zeker, koffie of groene thee houden je wakker door hun cafeïne – iedereen weet dat. Maar wist je dat Drop, watermeloen en kaas zorgen voor een slechte nachtrust kan? Zoethout bevat de plantaardige stof glycyrrhizine. En dat houdt je wakker. Watermeloen bevat zoveel water dat je ’s nachts wakker wordt en naar het toilet moet, en kaas bevat het amine tyramine. Deze stof heeft een gistende werking en veroorzaakt dus een opgeblazen buik. En dit zorgt weer voor een onrustige slaap. In ons artikel “Problemen met inslapen?” vindt u meer voedingsmiddelen die slaapproblemen veroorzaken. Vermijd deze 10 voedingsmiddelen”.

Tip 4: Houd elektronische apparaten buiten de slaapkamer

Ja, elektronische apparaten zijn vergif voor een goede nachtrust. En dat komt niet alleen door het zogenaamd ongezonde blauwe licht dat onze slaap zou aantasten. Het gaat vooral om uitschakelen. Als je geest constant bezig is met een of ander sociaal netwerk, kun je niet goed slapen. Hetzelfde geldt voor e-mails. Als je ’s nachts kort wakker wordt en dan meteen van de gelegenheid gebruik maakt om je smartphone te checken, start je de carrousel van gedachten en heb je vervolgens moeite om weer in slaap te vallen.

Tip 5: Gebruik een verzwaarde deken

Verzwaarde dekens geven een geruststellend gevoel als je in slaap valt. Ze zorgen ervoor dat je lichaam serotonine en dopamine afgeeft, waardoor je meer ontspannen in slaap valt. Bij Cura of Sweden vindt u vele verzwaarde dekens van hoge kwaliteit. Lees onze gids voordat u er een kiest, zodat u weet waar u op moet letten bij het kopen.

Tip 6: Beweeg regelmatig

Nee, dit betekent niet sport. Sport is het beste alternatief voor een rustgevende slaap, maar een lange wandeling doet het net zo goed. Lichaamsbeweging helpt ons om verschillende redenen in slaap te vallen. Ook hier Serotonine en dopamine komen vrij. Geluk en feel-good hormonen zijn de ideale metgezellen voor een goede nachtrust. Aan de andere kant maakt lichaamsbeweging je slaperig omdat het hele lichaam aan het werk is. Maar belangrijkTussen lichamelijke activiteit en bedtijd moet ten minste twee uur liggen.

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest.

Dit zal je ook interesseren:

Noot van de uitgever: Dit artikel bevat onder meer productaanbevelingen. Bij de selectie van producten zijn wij vrij van de invloed van derden. Voor een verwijzing via onze affiliate links ontvangen wij bij een aankoop of verwijzing een commissie van de betreffende dienstverlener/onlineshop, waarmee wij onafhankelijke journalistiek kunnen blijven aanbieden.

Recent Posts