Deze 3 slaapkapsels beschermen je haar ’s nachts


Slaap Nieuws
20 september

Zelfs ’s nachts bewegen we veel. We rollen heen en weer, soms liggend op onze buik, soms op onze rug. We zweten ook. Behoorlijk verhardend voor ons haar. Wat goed dat er onze 3 slaapkapsels zijn.

Slaapkapsels: Jonge vrouw ligt in bed met haar haar opgespeld en slaapt.
Met de juiste slaapkapsels bescherm je je haar ’s nachts. Beeld: Fotolia/olly

Ons haar wordt de klok rond blootgesteld aan sommige soorten. Terwijl ze overdag te maken hebben met zon, wind en uitlaatgassen van auto’s, wachten zweet en kussenstof ’s nachts op hen. Omdat het raadzaam is om het haar waar mogelijk te beschermen. Bijvoorbeeld met speciale slaapkapsels die voorkomen dat je haar te veel op de kussensloop wrijft.

In feite is dat een goede reden waarom we allemaal op zijden kussens zouden moeten slapen. We leggen trouwens ook uit waarom je niet met nat haar moet slapen en hoe je lang haar kunt beschermen tijdens het slapen.

Deze slaapkapsels beschermen je haar ’s nachts

Belangrijk: Hier komt geen tip dat je je haar moet afknippen. Alle tips voor slaapkapsels vereisen lang haar.

1. Vlechten

Een of meer gevlochten vlechten voordat je naar bed gaat, zijn ideaal om veel van je haar te beschermen tegen zweet en het kussenoppervlak. Vooral bij krullend haar. Als je aan de veilige kant wilt zijn, bind dan de vlechten of de vlecht aan het hoofd. Probeer het echter zonder metalen clips te doen, want metaal maakt het haar broos.

2. Dutt

Natuurlijk mag de knot niet ontbreken in onze slaapkapsels. Maar belangrijk: Hij moet los zittenzodat het haar voldoende lucht krijgt om te ademen en de hoofdhuid niet te veel strakker wordt. Met zelfgerolde krullen kun je ook van verschillende strengen kleine minibedjes maken. Hierdoor blijven je krullen een paar dagen langer hangen.

3. Slaapkap

Als je je haar niet in een vlecht of stapelbed wilt vlechten, kun je ook een slaapmuts dragen. Het beschermt niet alleen je haar tegen de Wrijven van beddengoed, maar ook van het zweet. Tegelijkertijd beschermt het ook je haar tegen uitdroging. Ons artikel “Redenen waarom we ALLEMAAL een slaapmuts zouden moeten dragen” noemt andere voordelen van een slaapkap.

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest.

U zult ook geïnteresseerd zijn in:

Recent Posts