Deze massagetechniek zorgt ervoor dat je in slaap valt


Slaapproblemen
14 november 2022

Degenen die lijden aan slapeloosheid willen meestal niets liever dan een beproefd middel om weer rustig te kunnen slapen. Het moet zo natuurlijk mogelijk zijn. Een Turkse studie heeft nu aangetoond dat een speciale massagetechniek je kan helpen in slaap te vallen.

Vrouwen worden op de voeten gemasseerd met behulp van een speciale massagetechniek.
Een speciale massagetechniek zorgt ervoor dat je beter in slaap valt. Beeld: iStock/Sazonoff

Het feit dat massages een helend en helpend effect hebben op het menselijk lichaam is al lang bekend, maar wordt vaak alleen door veel artsen toegelachen. Daar kan nu verandering in komen, want een Turkse studie heeft nu wetenschappelijk bewezen wat de werking is van een massagetechniek.

Het resultaat is niet echt verrassend. Een massage laat ons ontspannen en kalmeren. Dit alleen al kan ons helpen bij slaapproblemen, want tegenwoordig zorgt één factor in het bijzonder voor slapeloze nachten: stress. Als je het afsluit, slapen de meeste mensen beter.

Trouwens, er zijn enkele andere dingen die je kunt doen om stress voor het slapengaan te verminderen. Meer hierover lees je in ons artikel over slaaphygiëne.

Deze massagetechniek zorgt ervoor dat je beter slaapt

De studie wees uit dat een voetmassage slapeloosheid, vermoeidheid en angst kan bestrijden. Hiervoor werden 70 vrouwen in twee groepen verdeeld.. 35 vrouwen kregen elke dag een voetmassage, de andere groep niet. Het resultaat: Al na een paar dagen konden de vrouwen die deze massagetechniek gebruikten beter slapen en hadden ze ook minder last van angst.

Het probleem: Op dit moment is dit onderzoek nauwelijks representatief.. Aan de ene kant is het aantal proefpersonen veel te klein, aan de andere kant is de groep vrouwen uitsluitend vrouwen in de menopauze. Of andere groepen op deze manier ook baat zullen hebben bij een voetmassage is nog open. Verdere studies met andere onderwerpen zullen echter volgen.

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest.

U zult ook geïnteresseerd zijn in:

Recent Posts