Deze wekkertruc helpt je om beter te slapen


Gezonde slaap
januari 20, 2023

Een goede nachtrust is onmisbaar voor ons welzijn en zodat de slaap echt rustgevend is, zijn er tal van tips en trucs. Een daarvan is de zogenaamde wekkertruc. We zullen je vertellen hoe en vooral waarom deze truc werkt.

Wekkertruc: Vrouw wordt wakker en grijpt naar de smartphone.
Met deze wekkertruc kun je beter in slaap vallen. Beeld: iStock/monkeybusinessimages

Wist je dat bepaalde alarmgeluiden je vroeg in de ochtend moe maken voordat je zelfs maar wakker wordt? Er zijn ringtones die ons zo stress bezorgen dat onze hele lichaam traag en moe Wordt. Ons artikel “Study: These 4 wake-up sounds make you more tired” noemt niet alleen de alarmgeluiden, maar speelt ze zelfs voor je af.

Over wekkers gesproken: met onze wekkertruc slaap je gegarandeerd beter, omdat het gemakkelijk uit te voeren is en vereist geen extra apparatuur, oefeningen of iets anders. De truc erachter is zo simpel dat je je afvraagt waarom je het niet zelf hebt bedacht.

Goede nachtrust: hoe de wekkertruc werkt

Je weet dit: Je zet de wekker voor de volgende ochtend, wilt slapen, maar het werkt niet. Nerveus kijk je op de wekker en besef je dat je al terug bent. een paar minuten (of uren) hebben een rustgevende slaap verloren. Je wordt onrustig en wilt echt in slaap vallen, maar het wil en wil niet werken.

Volgens experts is dit precies waar het probleem ligt. Door op de wekker te kijken stel je jezelf alleen maar bloot aan stress, zo snel mogelijk in slaap vallen. Het is echter juist deze stress die er uiteindelijk voor zorgt dat je niet in slaap valt. Want bij wie de mentale cinema draait, vindt geen slaap.

De wekkertruc van de expert: Stel het alarm zo in dat je het niet kunt zien. Of beter helemaal buiten bereik te brengen. Het doel is om jezelf de kans te ontnemen om keer op keer te turen.. Dit is de enige manier om de vicieuze cirkel van rekenen en proberen te slapen te doorbreken.

Drie snelle tips om beter in slaap te vallen

Overigens: De wekkertruc is niet het enige dat je kan helpen om in slaap te vallen. Hier zijn drie snelle tips om beter in slaap te vallen:

Tip 1: Voordat het te warm wordt in bed, sta op. Een beetje beweging leidt af en jij en je bed koelen af. Probeer het na een paar minuten gewoon opnieuw.

Tip 2: Vergelijkbaar met de wekkertruc: laat elektronische apparaten uit de slaapkamer. Het licht van smartphones, tablets en co. interfereert met de melatonineproductie.

Tip 3: Slaap aan de linkerkant: De linkerkant is over het algemeen de beste slaaphouding. Enerzijds omdat je minder last hebt van brandend maagzuur, maar aan de andere kant omdat de hoofdslagader van het hart naar links gaat. Linkerslapers ondersteunen zo de doorbloeding.

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest of wissel idee├źn uit met andere lezers in ons forum.

U zult ook geïnteresseerd zijn in:

Recent Posts