Dit is wat er gebeurt als je ’s ochtends een eetlepel olijfolie drinkt


Slaap Nieuws
maart 16, 2023

Olijfolie is gezond, dat zou iedereen inmiddels moeten weten. Maar als je ’s ochtends op een lege maag een eetlepel olijfolie drinkt, ontvouwt zich een heel ander effect. Welke voordelen dit heeft, leggen we in dit artikel uit.

Een eetlepel olijfolie.
Een eetlepel olijfolie in de ochtend en de dag begint beter. Beeld: iStock/fcafotodigital

In ons artikel “Olijfolie voor het slapengaan: daarom is het zo gezond”, leggen we in detail uit waarom je elke avond voor het slapengaan een eetlepel olijfolie moet consumeren. In de ochtend heeft de gezonde olie echter een heel ander effect.. Als één eetlepel je te veel is, kun je natuurlijk beginnen met een theelepel.

Qua gezondheid is een eetlepel olijfolie in de ochtend en avond absoluut onschadelijk. Integendeel, zoals gezegd heeft je lichaam er zelfs baat bij. Je moet echter eigenlijk op de calorieën letten., omdat olijfolie zeer veel calorieën bevat. Tien gram (dat is ongeveer een eetlepel) heeft al tot 100 calorieën)

Belangrijk: De olijfolie moet inheems zijn.

Dit is wat er gebeurt als je ’s ochtends een eetlepel olijfolie drinkt

Als je het nog niet hebt geraden, kan het nu worden onthuld. Een eetlepel olijfolie in de ochtend is natuurlijk goed voor je lichaam. Maar wat zijn de voordelen van het drinken van olijfolie?

1. Verbetert de spijsvertering

Als u ’s ochtends olijfolie op een lege maag inneemt, helpt dit uw spijsvertering. Dit komt door het milde laxerende effect. Daarom moet je ’s ochtends niet meer dan één eetlepel drinken. Deze kleine hoeveelheid is echter onschadelijk en is goed voor je darmen.

Ook interessant: Gezonde darm: Zo belangrijk is het voor een goede nachtrust>>>

2. Olijfolie beschermt de lever

Tot 30 procent van de Duitsers heeft last van alcoholvrije leververvetting. Vaak weten de getroffenen niets over hun probleem. Olijfolie versterkt de lever en vermindert de ontsteking veroorzaakt door leververvetting.

3. Versterkt het cardiovasculaire systeem

Olijfolie is een echte allrounder voor ons cardiovasculaire systeem. De oliezuren die erin zitten, beschermen niet alleen het hart en ons cholesterolgehalte verlagen, ze houden ook de bloedvaten elastisch en soepel. De ingrediënten die hiervoor verantwoordelijk zijn, kunnen bijzonder goed worden verdeeld op een lege maag in het lichaam.

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest of wissel ideeën uit met andere lezers in ons forum.

U zult ook geïnteresseerd zijn in:

Recent Posts