Een bed opmaken: 3 fouten die je gegarandeerd maakt


Slaap Nieuws
augustus 24,

Wanneer we ’s ochtends bed opmaken, denken we zeker niet dat je fout kunt gaan met deze eenvoudige ochtendroutine. Maar het kan! Welke fouten we allemaal in bed maken, zullen we gegarandeerd altijd maken en hoe we deze fouten in de toekomst kunnen voorkomen, kun je hier ontdekken.

Opklapbed: Een rommelig bed.
Als je je bed wilt opmaken, pas dan op dat je de genoemde fouten niet maakt. Beeld: iStock

Ons bed is – eigenlijk relatief geheim en onopvallend – een van de belangrijkste plekken in ons appartement. We besteden minstens zes uur per dag in bed, maar ook langer. En in het weekend komen mensen helemaal niet uit bed. Ongelooflijk eigenlijk, dat we zo weinig aandacht besteden aan het bed.

En dit geldt natuurlijk ook voor het opmaken van het bed. En het gaat er niet om hoe vaak je de vellen moet verwisselen, maar om tastbare acties, die belangrijk zijn voor bed, beddengoed en kussens en zorgen voor een betere slaapervaring.

Wil je weten hoeveel slaap je nodig hebt? Ons artikel “We zullen je de perfecte slaapduur voor je leeftijd vertellen” vertelt je.

Een bed opmaken: deze 3 dingen waar je op moet letten

1. Draai de matras

Toegegeven, dit is niet iets wat je elke ochtend moeten doen – vooral omdat het hand in hand gaat met het verwijderen en bedekken van het bed – maar je moet het altijd doen als je het laken toch verschoont.

Waarom? Om te zorgen voor een betere ventilatie. Zo voorkom je niet alleen mogelijke schimmel, bij sommige matrassen (zoals veermatrassen) voorkom je ook de Vorming van ligbedden. Wil je meer weten over de verschillende soorten matrassen? Lees dan ons artikel: “Soorten matrassen: welke zijn er? Wat zijn de voor- en nadelen?”

2. Schud het beddengoed verkeerd

Wat kun je verkeerd doen met het opschudden van beddengoed? Heel veel. Allereerst is de tijdsperiode belangrijk. Schud het dekbed niet meteen na het opstaan uit. Want dan gebeurt het volgende: Je schudt het dekbed uit en legt het direct uitgespreid op het matras. Het vocht dat zich bevindt, kan niet meer ontsnappen.

Het is beter om het dekbed even te laten staan, van tevoren iets anders te doen (bijvoorbeeld een ochtendkoffie drinken) en dan voor het bed te zorgen. En dan de Leg geen dekbed direct op het bed, maar blijf een paar minuten buiten hangen om te ventileren. Als dat niet mogelijk is, hang dan boven een stoel.

Lees in ons artikel hoe vaak je beddengoed moet verwisselen.

3. Klop het kussen uit

Het uitkloppen van het kussen is zeker een belangrijk punt bij het opmaken van het bed. Maar doe het niet boven het bed. Waarom? In het kussen zit veel huidschilfers en haarresten van het hoofd. En dit is een feest voor bedmijten. Er is niet veel dat je kunt doen tegen de kleine spinachtigen, maar je kunt het ze in ieder geval moeilijk maken om zich voort te planten.

En natuurlijk is de beste manier om dit te doen, hen van voedsel te beroven. Klop je kussen daarom beter buiten uit. Als dat niet werkt, klop het dan uit over het bad of de douchebak. Je zult zien hoeveel huidschubben er van het kussen vallen.

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest.

U zult ook geïnteresseerd zijn in:

Recent Posts