Energie besparen terwijl je slaapt: met deze 3 hacks


Slaap Nieuws
18 oktober 2022

Met een paar trucs kunt u uw energiekosten vele malen verlagen. Je moet alleen weten waar je moet beginnen. En we zullen het je vertellen. Met onze hacks bespaart u energie terwijl u slaapt en beperkt u niet alleen uw uitgaven, maar beschermt u ook het milieu.

Familie slaapt en wil energie besparen.
Met veel kleine slimme trucjes kun je echt energie besparen. Afbeelding: iStock/Capuski

Er zijn veel manieren om energie te besparen. Bijvoorbeeld door geheime energievreters in de slaapkamer te elimineren. Of u kunt onze tips gebruiken zonder verwarming je slaapkamer verwarm je slaapkamer. En ken je onze turbo-trucs voor je kruik? Ze maken je kruik niet alleen heter, ze gaan ook langer mee.

Maar dat is niet alles. Wil je het warm en gezellig in bed Als u warm en knus in bed wilt liggen en tegelijkertijd energie wilt besparen, kijk dan eens naar onze energiebesparende elektrische dekens of onze verwarmende kussens die weinig elektriciteit verbruiken. En natuurlijk kunt u elektriciteit en geld besparen met de volgende tips.

Bespaar energie met deze 3 trucs

In deze tijden wordt het steeds belangrijker om op elektriciteit te besparen. En in feite kun je veel kleine schroefjes gemakkelijk aanpassen om energie te besparen. veel energie besparenJe moet alleen weten hoe. Onze tips zijn precies wat je nodig hebt.

1. de juiste koelkasttemperatuur

Eén graad meer of minder in de koelkast kan een energiebesparing van 15 procent of meer betekenen. De de meest energiebesparende temperatuur is zeven graden in het midden van de koelkast. Vergeet niet dat koude lucht naar de bodem zinkt. Het bovenste compartiment is dus iets warmer, terwijl het onderste koeler is.

Daarom moeten bijvoorbeeld jam, eieren en olijven in het bovenste vak worden bewaard, vleeswaren en boter in het middelste vak en groenten en salade in het onderste vak. De meeste koelkasten hebben alleen een wijzerplaat met cijfers en geen temperatuurweergave. Dan helpt een thermometerdie je in de koelkast kunt leggen om de juiste temperatuur te vinden. U kunt de temperatuur ook aanpassen voordat u naar bed gaat. De koelkast blijft immers zes tot acht uur dicht. Of ga je ’s nachts graag naar de koelkast?

2. vermijd de stand-by modus

TV, monitor, laptop: we zetten al deze apparaten uit, maar ze blijven in stand-by staan. Vooral nieuwere TV’s, Blu-ray spelers en monitoren hebben geen goede uitschakeling meer. Ze blijven de hele tijd stand-by. Door stand-by verbruiken Duitse huishoudens gemiddeld 500 kilowattuur extra per jaar, wat bij de huidige elektriciteitsprijzen gemiddeld 150 tot 250 euro extra kosten per jaar betekent.

Dit geld kan heel eenvoudig worden bespaard. Bijvoorbeeld door een stekkerdoos met een aan/uit-schakelaar te gebruiken. Dus ’s avonds kun je schakel gewoon de televisie en de speler uit en het geld besparen dat normaal gesproken verloren gaat aan een onnodige stand-by modus. Als je geen zin hebt, kun je een timer aansluiten die de stroom automatisch uitschakelt.

3. de verwarming ’s nachts lager zetten

De meest voor de hand liggende, maar ook de meest noodzakelijke stap als u energie wilt besparen. Zet alle kachels uit voordat u naar bed gaat, want het is niet nodig om de kachels in de andere kamers te laten branden als u rustig in uw slaapkamer ligt te slapen. Belangrijk: Toch moet u de verwarming ’s nachts niet helemaal uitschakelen.zodat de kamers niet te veel afkoelen. Want dan kost het opwarmen de volgende ochtend des te meer energie.

Als dat te veel werk voor je is, neem dan slimme regelaars voor de verwarming. U kunt ze instellen op de de juiste tijd en dan hoef je je er geen zorgen meer over te maken. Wil je ’s morgens niet in een koude badkamer of woonkamer komen? Stel dan gewoon de regelaars in om een uur voor het opstaan in te schakelen.

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest.

Dit zal je ook interesseren:

Recent Posts