Gezonde slaap
mei 24,
De ziekte van Alzheimer is momenteel niet te genezen. Dit maakt het des te belangrijker om dementie te voorkomen. Een Amerikaanse studie zegt nu dat er een slaaphouding is die het risico op Alzheimer verlaagt.
Talrijke studies tonen nu aan dat verschillende slaaphoudingen gezondheidsbevorderend zijn. Er zijn aanwijzingen dat de juiste slaaphoudingen kan helpen bij rugpijn en nekpijn. Ook tegen brandend maagzuur is er een helpende slaaphouding.
Naar verluidt heeft de slaaphouding ook invloed op het risico op Alzheimer. Althans, dat is wat men zegt. Amerikaanse studie uit 2015. Voor het onderzoek werden de hersenen van ratten in verschillende slaaphoudingen onderzocht. Het resultaat was verrassend.
Hoe de slaaphouding het risico op Alzheimer vermindert
Tijdens de slaap ontdoen onze hersenen zich van alle gifstoffen die zich gedurende een dag ophopen. Net als de lever of longen reinigen onze hersenen zichzelf. De regeneratie van ons lichaam vindt plaats tijdens onze diepe slaap.
Volgens de studie loopt de zelfreiniging van onze hersenen sneller in de laterale positie. Afvalstoffen kunnen sneller worden geloosd dan in andere functies. En dit is precies wat leidt tot het feit dat het risico op Alzheimer wordt verminderd.
Als je op je buik slaapt, hoef je je geen zorgen te maken over alzheimer. Dit verhoogt het risico op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer niet. Zorg in plaats daarvan voor je nek. Dit wordt vooral benadrukt op de buikpositie. Een buikslaperkussen kan je helpen.
Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest.