Hoe dromen blinden?


Slaap Nieuws
maart 15, 2023

Onze dromen kunnen soms behoorlijk gek zijn. We vliegen erin, kunnen zo snel rennen als een raceauto en springen zo hoog als een menselijke sprinkhaan. Dit alles komt voort uit onze verbeelding en onze indrukken van de dag. En wat dromen blinden? Wij vertellen het je.

Blinde mensen: Een blinde jonge vrouw lacht hartelijk.
Zelfs blinden dromen – maar hoe? Beeld: iStock/MesquitaFMS

Zo’n twaalf procent van alle mensen droomt regelmatig in zwart-wit. Maar iets minder dan vijf procent van alle mensen is echt kleurenblind. Omgekeerd betekent dit dat veel meer mensen dromen kleurloos dan er kleurenblinde mensen zijn. Suggereert deze bevinding dat blinde mensen ook anders kunnen dromen dan ze de dag ervaren? We verduidelijken.

Trouwens: We hebben verschillende droomsymbolen geanalyseerd. Bijvoorbeeld wat het betekent als je droomt van vallende tanden. Of wat het betekent als we sterven in een droom.

Waarom we onze dromen niet altijd kunnen onthouden>>>

Wat dromen blinden?

Kunnen blinde mensen in dromen misschien ook foto’s zien, hoewel ze het in het dagelijks leven zonder deze zintuiglijke indrukken moeten doen?

Nee, bij blinden verzinnen de hersenen niet zomaar beelden in het hoofd. Het zoveelste bewijs dat onze dromen voortkomen uit onze indrukken. Maar dat betekent niet dat blinde mensen geen intense dromen kunnen hebben. Integendeel: Je dromen kunnen net zo mooi en intens zijn als de dromen van niet-blinde mensen. Nachtmerries zijn natuurlijk ook mogelijk. De dromen zijn echter beperkt tot de andere zintuiglijke indrukken.

Dat is waar Duitsers in 2022 van droomden>>>

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest of wissel ideeën uit met andere lezers in ons forum.

U zult ook geïnteresseerd zijn in:

Recent Posts