Kies de beste verzwaringsdeken met deze gids


verzwaringsdeken kiezen

Snelle blik op de beste verzwaarde dekens

De zoektocht naar een goede nachtrust is een soort van fixatie geworden. Misschien is het omdat velen van ons altijd lijken te gaan zonder.

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), hebben ongeveer 70 miljoen mensen te maken met chronische slaapproblemen.

Maar voordat we onze toevlucht nemen tot slaapmiddelen en medicijnen, kan een verzwaard deken de oplossing zijn.

Wij geven u een overzicht van de beste manier om de perfecte verzwaarde deken te kiezen om een slechte nachtrust te verhelpen. Plus, krijg een lijst van onze top picks.

Wie kan baat hebben bij verzwaringsdekens?

Verzwaarde dekens kunnen nuttig zijn bij slaapstoornissen van welke aard dan ook. Hoewel de studies beperkt zijn, kunnen ze helpen bij slapeloosheid, in slaap vallen, en in slaap blijven.

“Verzwaringsdekens zijn het laatste jaar of zo een fenomeen geworden. “Mensen beginnen de voordelen te begrijpen van het gebruik van een verzwaarde deken om zichzelf in te stellen op de aanbevolen 7 tot 9 uur kwaliteitsslaap per nacht.”

Volgens een studie van 2020, suggereert bewijs dat verzwaarde dekens kunnen helpen angst te verminderen bij mensen die chemotherapie ondergaan.

Bovendien bleek uit een gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek van 2020 dat verzwaarde dekens een veilige en effectieve manier zijn om te helpen bij slapeloosheid bij mensen met verschillende psychische aandoeningen, waaronder bipolaire stoornis, depressie, angst en attention deficit hyperactivity disorder.

Waarom zwaartedekens werken

We dat verzwaarde dekens steeds populairder worden omdat je op een natuurlijke manier leert te ontspannen onder het gewicht en sneller in slaap valt. Je deken kan een natuurlijke, troostende slaapoplossing worden.

Een studie uit 2015 toonde aan dat 31 deelnemers die sliepen met verzwaarde dekens een rustiger nachtrust hadden, met minder woelen en draaien. De proefpersonen geloofden dat het gebruik van de deken hen een meer comfortabele, betere kwaliteit, en meer veilige slaap bezorgde.

Hoe kies je de perfecte verzwaringsdeken voor jou

Verzwaarde dekens wegen tussen de 5 en 15 kilo. Er is een breed scala aan gewichten beschikbaar, maar hoe weet u welke voor u geschikt is?

Uw eigen lichaamslengte zal u helpen het juiste gewicht van de deken te bepalen.

De algemene richtlijn? 10 procent van je eigen lichaamsgewicht.

We zijn het erover eens dat de ideale verzwaarde deken 10 procent van je lichaamsgewicht is, zodat het past bij je gestel. Voor kinderen of oudere volwassenen is de formule 10 procent van het lichaamsgewicht plus 1 tot 2 kg.

Dat gezegd hebbende, als je het moeilijk vindt om je onder de deken om te rollen en het gevoel hebt dat je gevangen zit, is het beter om lichter te gaan. Maar lichter dan 10 procent van je lichaamsgewicht heeft misschien niet dezelfde voordelen.

“Door een deken te gebruiken die ongeveer 10 procent van je lichaamsgewicht weegt, heb je het gevoel dat de deken je lichaam omarmt en je een gevoel van kalmte geeft, wat stress kan verminderen en je kan helpen om in slaap te blijven zodat je lichaam de nodige slaapfases kan doorlopen om volledig uitgerust wakker te worden,” merkt Fish op.

Wat als ik tussen de standaardmaten van de verzwaringsdekens in zit?

Hoewel het kopen van een deken die 10 procent van je lichaamsgewicht is een goede vuistregel is, kan het kiezen van de juiste verzwaringsdeken zeer persoonlijk zijn.

Bijvoorbeeld, als je tussen de standaard gewichten van dekens valt (meestal 10, 12, 15, 17, en 20 kg) en niet zeker weet of je een grotere of kleinere maat moet nemen, raden experts meestal aan om 1 tot 2 kg toe te voegen. Maar uiteindelijk is het een kwestie van uw voorkeur.

Een klein onderzoek uit 2006, waarbij dekens van 12 kg werden gebruikt, wijst uit dat meer dan 10 procent van het lichaamsgewicht zowel comfortabel als rustgevend kan zijn.

Is mijn lengte een factor?

Dekens zijn er ook in verschillende afmetingen. Om uw ideale afmetingen te kiezen, moet u rekening houden met de grootte van uw bed en ook met uw lengte. Lengte is niet zo belangrijk als gewicht, maar je wilt je wel bedekt en comfortabel voelen. Koop een deken die even groot of iets groter is dan jij.

Hoe we de beste zwaartedekens kozen

Als je op zoek bent naar een plek om te beginnen, hebben we een paar opties gevonden waarvan we denken dat het goede keuzes zijn. Hier zijn de criteria die we hebben gebruikt om de beste verzwaarde dekens te selecteren:

 • Beoordelingen van klanten. Al onze keuzes maakten een goede indruk op klanten en hebben zeer positieve recensies.
 • Merk reputatie. We hebben ons gericht op merken met een goede reputatie.
 • Gewicht opties. Onze lijst bevat een groot aantal verschillende gewichten om aan veel behoeften te voldoen.
 • Verschillende soorten dekens. We hebben dekens opgenomen van verschillende materialen en in verschillende prijsklassen, van voordelige opties tot topopties.

Prijslijst

 • € = minder dan €50
 • €€ = €50-€150
 • €€€ = meer dan €150

Biometrischcentrum keuze van de beste verzwaarde dekens

Beste verzwaarde deken voor hete slapers

Litollo Verzwaringsdeken 8 kg
Litollo Verzwaringsdeken 8 kg

 • Prijs: €€
 • Maten: 150 x 200 cm
 • Gewicht: 8 kg

De Litollo verzwaringsdeken is de perfecte deken tijdens de warme en koude maanden, de bamboevezel werkt als een thermische isolator welke ervoor zorgen dat er een perfecte scheiding wordt gelegd tussen de warme en koude lucht. De bamboevezel voelt van nature koel aan en laat het lichaam voldoende ademen zodat het zijn/haar warmte kwijt kan.
De stof is antistatisch en absorbeert vocht. Het vocht wordt door de bamboevezels naar de oppervlakte getransporteerd waar deze verdampt. Dit proces zorgt ervoor dat het lichaam koel blijft gedurende de warme nachten in de lente- en zomermaanden.

Bekijk de dagprijs

Beste dubbelzijdige verzwaarde deken

Nevali® Verzwaringsdeken 7 kg
Nevali® Verzwaringsdeken 7 kg

 • Prijs: €€
 • Maten: 140 x 200 cm
 • Gewicht: 7 kg

Dit verzwaringsdeken is dunner dan een gemiddeld dekbed, en ook nog eens goed warmtegeleidend door de vulling die we gebruiken. Qua warmte vergelijken wij het vaak met een normaal dekbed. Met 35 graden celsius wil je er niet onder liggen, maar datzelfde geldt voor je normale dekbed. Voor de meeste mensen is de Nevali verzwaringsdeken dus bijna het hele jaar door te gebruiken!

Bekijk de dagprijs

Beste budget gewichtsdeken

Litollo Verzwaringsdeken Zachte Winter Fleece Hoes
Litollo Verzwaringsdeken Zachte Winter Fleece Hoes

 • Prijs: €
 • Maten: 150 x 200 cm
 • Gewicht: 1,4 kg

De verzwaringsdekenhoes is gemaakt van 100% fleece, de zachte fleece aan de bovenzijde zorgt dat de hoes heerlijk aanvoelt maar ook nog voldoende ventileert.
Tijdens de wintermaanden is dit de ideale hoes, de verzwaringsdeken is gemaakt van 100% bamboevezels en de fleece zorgt voor meer warmte gedurende de nacht zonder de positieve effecten van de bamboevezels te verminderen. De bamboevezel werkt als een thermische isolator welke ervoor zorgen dat er een perfecte scheiding wordt gelegd tussen de warme en koude lucht.

Bekijk de dagprijs

Beste all-season verzwaringsdeken

Gravity® therapeutische deken
Gravity® therapeutische deken

 • Prijs: €€€
 • Maten: 155 x 220 cm
 • Gewicht: 8 kg

Wat is een therapeutisch dekbed? De handgemaakte Gravity-dekbedden zijn hoogwaardige dekbedden die helpen bij de bestrijding van stress, angst- en slaapstoornissen en psychofysische stoornissen.Evenwichtsdekbedden worden ook wel verzwaarde dekbedden genoemd omdat ze hun gewicht gelijkmatig over het lichaam verdelen en u zacht en liefdevol omhelzen. Uw hele lichaam ontspant, uw stress- en angstniveau dalen en u kunt in slaap vallen of ontspannen. Het gewicht van het dekbed moet ongeveer 10% van uw lichaamsgewicht zijn.Verzwaarde dekbedden zijn niet alleen therapeutische maatregelen – het zijn prachtig ontworpen, zachte dekbedden die u elke dag comfortabel kunt gebruiken.

Bekijk de dagprijs

Beste milieuvriendelijke Verzwaringsdeken

Swiss Nights
Swiss Nights – Verzwaringsdeken - 7kg

 • Prijs: €
 • Maten: 150 x 200 cm
 • Gewicht: 7kg

Bekijk de dagprijs

Beste gewogen deken voor kinderen

Nevali® Verzwaringsdeken Kind 3 KG
Nevali® Verzwaringsdeken Kind 3 KG

 • Prijs: €€
 • Maten: 100 x 150 cm
 • Gewicht: 3kg

Jouw Nevali deken gaat langer mee. Dat komt door de twee extra lagen polyester die we hebben toegevoegd in de deken. Deze lagen zorgen ervoor dat de vulling op z’n plek blijft en niet door de buitenste lagen katoen heen ‘lekt’. Je wilt uiteraard niet wakker worden met allemaal glazen parels in je bed. Tijdens onze tests met een 5-laags design kwam dit helaas wel naar voren, vandaar dat we doelbewust voor een 7-laags design hebben gekozen.

Bekijk de dagprijs

FAQs over verzwaarde dekens

Welke maat verzwaringsdeken moet ik nemen?

Het gewicht moet ongeveer 10 procent van je lichaamsgewicht zijn. Bovendien, hoewel het verleidelijk kan zijn om de grootste deken te kopen die je kunt vinden, is een te grote deken waarschijnlijk meer hangend over je bank of bed. Omdat dit type deken gewichten bevat, kan een overhangende deken ervoor zorgen dat hij eraf valt terwijl u slaapt.

Kunnen kinderen zwaartedekens gebruiken?

Het is over het algemeen veilig voor kinderen vanaf 2 jaar om een zwaartedeken te gebruiken, mits het gewicht past bij hun grootte. Als je kind risicofactoren heeft, zoals astma, is een verzwaringsdeken misschien niet zo’n goede keuze. Overleg met de kinderarts voordat je een verzwaringsdeken voor je kind koopt.

Hoe maak je een verzwaringsdeken schoon?

Volg de instructies van de fabrikant. De meeste gewichtsdekens hebben een hoes en een binnendeken. De hoes kan vaak in de wasmachine, maar de binnenkant kan meestal alleen met de vlek of chemisch gereinigd worden.

Conclussie

Of u nu op zoek bent naar een manier om angst te kalmeren of gewoon de knusheid wilt verhogen bij het kijken naar uw favoriete tv-show, een verzwaarde deken is misschien wat u zoekt.

Om die “juiste” deken te kiezen, moet u er een kiezen die ongeveer 10 procent van uw lichaamsgewicht weegt.

Recent Posts