Koopgids: Het beste veneuze kussen


Koopadvies
22 september

Onze aderen zijn voortdurend bezig om het circulerende bloed terug naar het hart te pompen. Om de aderen te verlichten, kunnen veneuze kussens helpen. Hier kunt u ontdekken wat voor u het beste aderkussen is en wat belangrijk is bij het kopen.

Vrouw met duidelijke aderen op haar benen heeft een veneus kussen nodig.
Met een veneus kussen kunnen ziekten worden voorkomen. Beeld: iStock/dimid_86
  • Op een veneus kussen worden je benen verhoogd, zodat er een drukontlasting plaatsvindt. Dit ondersteunt de aderen.
  • Aderkussens zijn wigvormig en hebben een verhoging voor de holte van de knie.
  • Bij het kiezen van het juiste kussen voor jou, hangt het af van de maat, de materialen en de vorm.
  • Aderkussens worden ook wel veneuze wig, beenkussen of opbergkussen genoemd.

Aderkussen in vergelijking

Bijzonderheden

Ergonomisch ontwerp, met twee handgrepen voor eenvoudige herpositionering

ÖkoTex Standard 100, allergievriendelijk

Ergonomische vorm, klimaatneutraal product, getest door Dermatest

Met koelkanalen, vrij van weekmakers, ftalaten, latex, lood & BPA

Innovatieve veiligheidsluchtklep, gevlokt materiaal voor comfort

Tip van de redactie

Voorbeeld

Beenkussen traagschuim, voor rug, heup-...

Bijzonderheden

Ergonomisch ontwerp, met twee handgrepen voor eenvoudige herpositionering

Prijs-prestatie winnaar

Voorbeeld

slaap 193936 Basic 400 Ader Kussen Been...

Bijzonderheden

ÖkoTex Standard 100, allergievriendelijk

Voorbeeld

NOU B4® Ergonomische aderkussen voor benen...

Bijzonderheden

Ergonomische vorm, klimaatneutraal product, getest door Dermatest

Voorbeeld

Supportiback® therapeutisch beenkussen – met...

Bijzonderheden

Met koelkanalen, vrij van weekmakers, ftalaten, latex, lood & BPA

Voorbeeld

Antdvao Opblaasbaar beenkussen, draagbare...

Bijzonderheden

Innovatieve veiligheidsluchtklep, gevlokt materiaal voor comfort

Wat is een veneus kussen?

Een veneus kussen is een orthopedisch product dat geschikt is voor een juiste positionering van de benen Biedt. De benen worden verhoogd door het gebruik van zo’n kussen. Dit vergemakkelijkt de bloedstroom van de benen terug naar het hart en voorkomt dat het bloed zich ophoopt in de aderen en spasmen veroorzaakt.

Hoewel zwakke aderen vaak erfelijk zijn, zijn er enkele factoren die veneuze ziekte kunnen bevorderen. Naast een gebrek aan lichaamsbeweging en obesitas, omvat dit ook zwangerschap en bevalling, evenals gevorderde leeftijd en langdurig zitten en staan.

Waar heb ik een veneus kussen voor nodig?

Om de terugkeer van bloed te bevorderen, kunnen beenkussens als hulpmiddel worden gebruikt. U kunt Pijn verlichten. Een opbergkussen is geschikt voor iedereen die last heeft van gezwollen voeten, zware benen en nachtelijke beenkrampen. Vooral werkende mensen die veel staan of zitten op het werk hebben baat bij een veneuze wig, omdat ze spataderen in benen en voeten kunnen voorkomen.

Zwangere vrouwen en ouderen ouder dan 65 jaar kunnen ook baat hebben bij het optillen van hun benen. Na operaties, verwondingen zoals verstuiking en over het algemeen bedlegerig, is gebruik ook nuttig, zoals ook hier KrampfadIk zou de commissaris willen vragen of hij bereid is Daarnaast werkt het beste veneuze kussen ook profylactisch en is vrij van bijwerkingen.

Wanneer gebruik ik zo’n kussen?

Een veneus kussen kan gebruikt worden om te slapen, is ook overdag geschikt voor een pauze tussendoor. Zet gewoon je voeten omhoog en je zult profiteren. Het kan zowel liggend als zittend worden gebruikt. Idealiter lig je tijdens het gebruik op je rug, maar je kunt ook een veneuze wig aan de zijkant gebruiken.

Naast de gebruikelijke schuimmodellen zijn er ook opbergkussens voor onderweg. Deze zijn opblaasbaar en kunnen gemakkelijk en compact in de bagage worden opgeborgen wanneer ze worden opgevouwen vanwege hun lage gewicht. Voordat u koopt, probeert u uit wat de beste veneuze wig voor u is.

Door middel van verhoogde opslag, Vaatziekten hoe spataderen of zwelling kunnen worden voorkomen of de symptomen kunnen verlichten. Deze omvatten:

Aandacht: Deze bijdrage vervangt niet het bezoek aan de dokter. Als u symptomen van vaatziekten zoals trombose heeft, moet u onmiddellijk een arts raadplegen!

Als aan bepaalde voorwaarden is voldaan, kan de behandelende arts of orthopedist een recept voor een veneuze wig afgeven. De eisen van de zorgverzekeraars aan de kostenaanname zijn echter zeer streng.. Dus bij bepaalde chirurgische ingrepen wordt de aankoop betaald. Als het kussen preventief wordt gebruikt, maar niet. Daarom moeten de kosten voor een veneus kussen meestal door uzelf worden gedragen.

Het beste veneuze kussen: dat is waar het om gaat bij het kopen

Bij het kiezen van het juiste veneuze kussen voor u, zijn er enkele Criteria om te overwegen. Houd er echter rekening mee dat in geval van pijn, zwelling en ongemak een doktersbezoek onvermijdelijk is. Vooral om mogelijk progressieve schade aan de gezondheid te voorkomen.

Vulling en deksel

Naast de hoes zorgt een maatvast vulmateriaal ook voor een goede grip. De poten mogen niet te veel in het materiaal zakken. Met een gelijkmatige gewichtsverdeling is een goede nachtrust verzekerd. Omgekeerd moet het beste veneuze kussen niet te moeilijk zijn om irritatie en drukpunten te voorkomen. Meestal wordt schuim gebruikt als vulmateriaal. Deze zijn vaak niet te wassen. Daarom moet u er bij het kiezen voor zorgen dat het gebruikte materiaal Ademend is. Het beste aderkussen is ook voor mensen met een allergie geschikt. Dit betekent dat de vulling geen habitat biedt voor bedmijten en ze daardoor niet kunnen nestelen.

Bovendien moeten vulling en dekking een goede zijn Vochtverwijdering zodat zelfs na warme dagen en nachten het zweet zich niet ophoopt in het kussen. In de meeste gevallen kan het schuim worden afgeveegd met een vochtige doek. Daarnaast kun je je kussen regelmatig luchten.

Voor een goede hygiëne moet de hoes wasbaar zijn. Katoen is hiervoor het meest geschikt, omdat katoen in de winter niet zo koud is in vergelijking met zijde of satijn. Daarnaast is de prijs lager en is het zeer robuust en gemakkelijk te wassen. Omdat de hoes vaak in direct contact staat met de huid, moet het katoen ook vrij van verontreinigende stoffen zijn. Idealiter is het katoen ook zacht en comfortabel. Een spandeksel in de juiste maat kan ook gebruikt worden voor een veneuze wig.

Grootte

Grootte is ook een belangrijk criterium. Volgens veel fabrikanten zijn kussens met een lengte van 60 cm vooral geschikt voor mensen met een hoogte tot 1,65 m. Als je langer bent, moet je daarom kiezen voor een langer kussen.. Naast lengte speelt ook breedte een doorslaggevende rol. Je benen moeten voldoende ruimte krijgen. Nogmaals, het is de moeite waard om verschillende kussens te proberen totdat je het beste aderkussen voor jou hebt gevonden.

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest.

Veelgestelde vragen

Wat is een veneus kussen?

Een veneus kussen is een wigvormig kussen, dat dient om de benen te verlichten door ze vanaf de knieën op te tillen. Het kussen kan zowel ’s nachts worden gebruikt om te slapen als overdag. Dit kan bepaalde vaatziekten voorkomen.

Wat is het verschil tussen een veneus kussen en een beenkussen?

Vaak worden aderkussens ook gewoon beenkussens genoemd.t. Deze categorie omvat echter zowel de veneuze wiggen als kniekussens voor zijslapers. De functie is in elk geval anders. Terwijl veneuze kussens de lymfe- of bloedstroom in de benen ondersteunen, zorgen kussens voor de knie voor een rechte positionering van de rug. Dit wordt gedaan door verdraaiing van de heup te voorkomen.

Zijn veneuze wiggen ook nuttig zonder bestaande veneuze aandoeningen?

Het doel van een veneus kussen is het voorkomen van veneuze aandoeningen. Vooral in het geval van obesitas, gebrek aan lichaamsbeweging, zwangerschap, op oudere leeftijd en na lang staan en zitten, moeten de benen worden opgeheven.

Voor wie zijn deze kussens geschikt?

Aderwiggen zijn geschikt voor iedereen die last heeft van zware benen. Vooral werkende mensen die veel staan of zitten in het werk, maar ook zwangere vrouwen of ouderen worden getroffen. Aderkussens zijn ook nuttig voor de aderen en lymfevaten in geval van obesitas en gebrek aan lichaamsbeweging.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een veneus kussen?

Bij het kopen van een beenkussen hangt het vooral af van het materiaal van de vulling en de hoes en van de maat. In het beste geval gebruik je katoen als hoes. Maar zorg er wel voor dat het katoen voldoet aan de Ökotex standaard en dat de hoes wasbaar is. Bepalend voor de maat is onder andere je lengte.

Hoe gebruik ik een veneus kussen?

Een veneus kussen kan zowel liggend op je rug als zittend worden gebruikt. De poten worden op het kussen geplaatst. Sommige modellen hebben een kromming voor de knieën, zodat een juiste plaatsing van de benen goed zichtbaar is.

Zijn er veneuze kussens op recept?

Voor een opbergkussen kan een recept worden afgegeven door uw behandelend arts of orthopedist. Vaak wordt de prijs van het beenkussen echter pas na operaties overgenomen en niet als preventieve maatregel.

Bieden veneuze kussens nuttige tromboseprofylaxe en drukverlichting?

Hoewel veneuze insufficiëntie genetisch kan zijn, kunnen veneuze ziekten ook worden begunstigd door verschillende factoren, zoals werkgerelateerd lang staan of zitten. Daarom is het zinvol om een geschikt, maatvast beenkussen te gebruiken voor profylaxe.

Hoe kan een veneus kussen helpen tijdens de zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap zijn aderen bijzonder gestrest. Om voor het ongeboren kind te zorgen, kan de hoeveelheid bloed met ongeveer 40% toenemen. Bovendien komt gewichtstoename vaak voor. Om de aderen te verlichten voor een betere doorbloeding, is het gebruik van een veneus kussen aan te raden.

U zult ook geïnteresseerd zijn in:

Bronnen:

Laatste update op 22.10. / Affiliate Links / Afbeeldingen van de Amazon Product Advertising API

Noot van de redactie: Dit artikel bevat onder andere productaanbevelingen. Bij het selecteren van producten zijn we vrij van de invloed van derden. Voor een bemiddeling via onze affiliate links ontvangen wij een commissie van de betreffende dienstverlener/online shop wanneer een aankoop of brokerage wordt gedaan, met behulp waarvan wij onafhankelijke journalistiek kunnen blijven aanbieden.

Recent Posts