Beste matrassen 200×200 in 2022 kopen


Sterren en sportlui zijn er dol op en u zult ze zeker aantreffen in de luxe suites van de grote hotels. Ja, we hebben het over Emperor Size matrassen, algemeen bekend als King Size XL of Super King Size matrassen. Terwijl de standaard Franse matras 140 x 190 cm meet, is deze 60 cm breder voor maximaal comfort. Wil je er een uitproberen of er een adopteren? Profiteer van de verschillende gratis proefaanbiedingen door een van de 200×200 matrassen in onze vergelijking te kiezen.
matras 200x200

Matras Emma Original 200×200 cm

De beste 200×200 matras
Ontdek de Emma Original 200×200 cm, de best verkochte matras in Frankrijk sinds 2019. Deze matras heeft zijn reputatie verworven door zijn zachte onthaal gevolgd door een stevige ondersteuning die perfect is aangepast aan de verschillende contactzones met het lichaam.
Matras Emma Original 200x200

Bekijk de dagprijs

Emma, de marktleider in matrassen in Frankrijk en Europa, presenteert haar topmodel, de Original 200×200 cm. Dit model brengt een belangrijke innovatie met zijn drie lagen schuim gecondenseerd tot een dikte van 25 cm. Deze nieuwe technologie heeft het mogelijk gemaakt een zacht en soepel onthaal te verkrijgen in combinatie met een stevige ondersteuning. De Emma Original 200×200 cm matras is erin geslaagd het juiste evenwicht te vinden tussen dichtheid en stevigheid.

De matras Emma Original 200×200 cm wordt vervormd door de “point-by-point press-in”-technologie, waardoor de matras het lichaam in bepaalde welbepaalde contactzones volgt. Het slaapoppervlak volgt perfect de rondingen van het lichaam, waardoor de ondersteuning nog beter wordt. Het comfortniveau wordt verveelvoudigd en de kwaliteit van uw slaap eveneens. Op deze hoogwaardige Emma-matras zult u vredige en rustgevende nachten doorbrengen. Hij heeft een garantie van 10 jaar.

Simpur Relax echt comfort 200×200

De beste 200×200 instapmatras
Bent u op zoek naar een hoge kwaliteit 200×200 matras voor een betaalbare prijs? Kies de Simpur Relax echt confort. Deze omkeerbare matras is gemaakt van hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën die hem bijzonder comfortabel en duurzaam maken.
Simpur Relax echt comfort 200x200

Bekijk de dagprijs

De Simpur Relax real confort 200×200 onderscheidt zich van alle modellen in onze ranglijst door zijn prijs. Het is veel betaalbaarder. Wat de kwaliteit betreft, hoeft hij zich echter niet te schamen in vergelijking met de andere modellen. Deze matras is opgebouwd uit verschillende lagen premium schuim. Een laag thermograde schuim regelt de temperatuur en het ademend vermogen. Een Viscosoft traagschuimlaag vormt zich naar het lichaam en biedt optimale ondersteuning.

De lagen bevinden zich aan beide zijden van de matras. Hij is dus omkeerbaar en biedt aan beide zijden hetzelfde comfort. De Simpur Relax real comfort 200×200 is 25 cm dik. Het is geclassificeerd als een stevige/ halfzachte matras. De dichtheid varieert naar gelang van de contactzone. Het slaapoppervlak heeft negen comfortzones. De matras is afgedekt met een hypoallergene hoes van natuurlijke vezels die zeer aangenaam aanvoelt.

De ongelooflijke Tediber Matras 200×200 cm

De beste 200×200 topmatras
De ongelooflijke Tediber Matras 200×200 zal uw beste bondgenoot zijn in het verbeteren van de kwaliteit van uw slaap. Deze matras van hoge kwaliteit heeft alles wat u nodig heeft om van een comfortabele slaap te genieten.
Tediber Matras 200x200 cm

Bekijk de dagprijs

De hardheid van het ongelofelijke Tediber 200×200 matras is ontworpen om aan alle behoeften te voldoen. Deze perfect gekalibreerde stevigheid biedt ondersteuning voor alle lichaamstypes. U zult de drukpuntverdelingstechnologie ter hoogte van de heupen en schouders op prijs stellen. Dit zorgt ervoor dat deze lichaamsdelen optimaal worden ondersteund, waardoor rug- en nekpijn ’s morgens worden verminderd. Het comfort wordt afgerond door een heerlijk zachte, springerige en pluche ontvangst.

Dit is een tweepersoons matras. De slaaponafhankelijkheid wordt gegarandeerd door een effectieve bewegingsabsorptie. Dit betekent dat u nachten samen kunt doorbrengen zonder dat een van u de ander stoort, zelfs als hij of zij een onrustige slaper is. Bovendien zullen onrustige nachten veel rustiger zijn op deze matras, waarvan het slaapcomfort alleen wordt geëvenaard door zijn hoge kwaliteit. De ongelooflijke Tediber 200×200 matras is gemakkelijk te onderhouden en heeft een uitzonderlijk lange levensduur. U zult er honderden en honderden nachten aan besteden zonder dat de kwaliteit eronder lijdt.

De Simba hybride matras 200 x 200 cm

Dankzij de innovatieve combinatie van schuim en veren biedt de Simba Hybrid 200 x 200 cm matras een ongeëvenaard comfort. Het gebruik van deze matras zal het comfort van uw nachten verhogen, u helpen beter te slapen en het optreden van rugpijn beperken.
Simba hybride matras 200 x 200 cm

Bekijk de dagprijs

De Simba Hybrid Matras 200 x 200 cm combineert de technologieën van veren- en schuimmatrassen voor een ongeëvenaard comfort. Tussen verschillende lagen schuim zitten 2500 Aerocoil microveren. Deze structuren zullen bijdragen tot een betere ondersteuning van de wervelkolom. Zij zorgen ervoor dat op deze matras twee personen onafhankelijk van elkaar kunnen slapen. Ten slotte zorgen de veren voor een optimale beluchting van de matras, waardoor de lichaamswarmte ’s nachts snel kan verdampen.

Het Simbatex-schuim dat in de Simba Hybrid 200 x 200-matras wordt gebruikt, verbetert deze ventilatie nog. Het ademt tot 30 keer beter dan gewoon traagschuim. Toch biedt het een vergelijkbare of zelfs betere ondersteuning, zodat u elke nacht kunt genieten van een natuurlijke en rustgevende slaap. Deze matras van 200×200 cm bevat geen schadelijke bestanddelen. Het is Tcpp-vrij en Eco-Friendly gecertificeerd. Door het te kopen, geeft u uzelf een zeer comfortabele matras en doet u ook nog iets voor het milieu.

Hoe kiest u uw 200×200 matras?

Ruimte om comfortabel te slapen? Zelfs als uw kind of huisdier ’s nachts bij u komt slapen, hebt u nog genoeg ruimte als u kiest voor een 200×200 Emperor Size matras. Om het juiste model te vinden, concentreert u zich op de technische kenmerken en controleert u deze 5 belangrijke criteria.
200x200 matras kiezen

Criterium 1: Stevigheid

Houd in de eerste plaats rekening met uw lichaamstype en eventueel dat van uw partner. Om de wervelkolom goed te kunnen ondersteunen en zo rugpijn te voorkomen, moet de matras niet te zacht en niet te stevig zijn. Merk op dat de hardheid van de matras nauw samenhangt met de dichtheid van de bestanddelen ervan.

 • Zeer stevige 200×200 matras: kies voor dit type 200×200 matras als u een grote lichaamsbouw heeft of als u het moeilijk vindt om op een te stevige matras te slapen. Hoewel de matras rugpijn niet behandelt, kan hij uw pijn verlichten.
 • Stevig 200×200 matras: dit is bedoeld voor “medium” maten. Hij is bijvoorbeeld zeer geschikt voor een persoon van 50 tot 65 kg en ongeveer 160 cm lang. Vermijd het echter als u een aandoening aan de ruggengraat heeft.
 • Matras 200×200 halfhard, evenwichtig of medium: ligt halverwege tussen de 200×200 stevige en zachte matras. Hij is ultracomfortabel en kan aan bijna elke behoefte worden aangepast. Natuurlijk, het is voorbehouden aan mensen met een gemiddelde lichaamsbouw.
 • Zachte 200×200 matras: kleine mensen zullen blij zijn. Dit zijn mensen die tussen de 40 en 50 kg wegen. Aan de andere kant moet u weten dat deze matras niet echt ideaal is als u lijdt aan lage rugpijn.

Criterium 2: Technologie

De technologie die bij de vervaardiging van de matras 200×200 wordt gebruikt, zal een grote invloed hebben op de ventilatie van de matras en het warmtegevoel van de gebruiker. Het hart van de matras, de vering, draagt bij tot de ondersteuning van uw lichaam en uw wervelkolom. U kunt kiezen uit 4 technologieën, namelijk

 • De schuimmatras 200×200: de meest populaire, de schuimmatras past op verschillende morfologieën.
 • De 200×200 latex matras: zeer resistent, het heeft veel cellen. Hierdoor heeft en biedt het een goede ventilatie en bevordert het bijgevolg de hygiëne. Ideaal voor mensen die last hebben van allergieën.
 • De 200×200 springmatras: de matras bevat pocketveren die u een optimale slaaponafhankelijkheid geven. Deze veren zorgen ook voor de ventilatie van de matras.
 • De 200×200 traagschuim matras: deze matras belooft u een beter slaapcomfort. Welke houding je ’s nachts ook aanneemt, hij zal zich ernaar schikken. Bovendien verlicht de 200×200 matras uw drukpunten en verbetert hij uw bloedsomloop. Dit model wordt niet aanbevolen als u zweet of het warm krijgt tijdens uw nachtrust, want het is warmtegevoelig.

Criterium 3: Dikte

De dikte van de 200×200 matras moet niet licht opgevat worden. Het kan invloed hebben op hoe comfortabel u zich voelt wanneer u het gebruikt. Hoe dikker het is, hoe comfortabeler het zal zijn en hoe beter uw nachtrust. Sommige matrassen hebben slechts 2 lagen materiaal binnenin, terwijl andere 3 of zelfs 4 of meer lagen hebben.

In het algemeen zijn schuim- en latexmatrassen tussen 15 en 25 cm dik. Springmatrassen zijn iets dikker, tussen 20 en 30 cm. Voor 200×200 matrassen, ongeacht de technologie, is het gemiddelde 25 cm.

Criterium 4: Het comfort en de dichtheid

De vulling staat voor het aantal lagen vulling dat door de fabrikant is toegevoegd om het comfortniveau van de matras te verhogen. Deze parameter moet gebaseerd zijn op uw smaak en behoeften. Als u wilt genieten van een dynamisch onthaal, kies dan voor een matras 200×200 met weinig vulling. Wilt u daarentegen een zachter onthaal en een gegarandeerd cocooning-effect, kies dan voor een matras met meerdere lagen.

U moet ook letten op de dichtheid van het schuim of het aantal veren in uw toekomstige 200×200 matras, waarbij u in gedachten moet houden dat schuim met een hoge dichtheid wordt beschouwd als van zeer hoge kwaliteit. Een keizersmatras met een dichtheid van 35 kg/m³ heeft bijvoorbeeld een levensduur van ongeveer 6 jaar. Een model van 60 kg/m³ daarentegen gaat ongeveer tien jaar mee.

Criterium 5: Slaaponafhankelijkheid

Deze functie is optioneel als u alleen slaapt. Aan de andere kant is het belangrijk als u met twee personen, uw huisdier of uw kind slaapt. De bewegingen van de ene persoon ’s nachts mogen de slaap van de andere niet verstoren. Als uw partner ’s nachts veel beweegt, kies dan voor een 200×200 pocketveringmatras.

De hygiëne van de 200×200 matras
De ideale 200×200 matras heeft een antibacteriële en antimijtbehandeling ondergaan. Je hebt het absoluut nodig als je allergisch of astmatisch bent of last hebt van eczeem.

Hoe onderhoud ik een 200×200 matras?

200x200 matras onderhoud
De verzorging van een matras van 200×200 cm is niet alleen een kwestie van hygiëne. Het proces zorgt er ook voor dat de matras vele jaren in goede staat blijft. Dit is de belangrijkste stap die u moet nemen na het verschonen van de lakens, het schoonmaken van het onderlaken en eventueel het stofzuigen van het bed.

Dagelijkse verzorging

Wanneer u de lakens verschoont, moet u uw 200×200 matras kaal leggen en laten luchten. Daarna stofzuigen om huisstofmijt en bacteriën te verwijderen. Neem de tijd om de matras te bekijken, eventuele vlekken te ontdekken en te controleren op vlooien. Beter nog, stel het een paar uur bloot aan de zon. Keer ten slotte de matras ten minste tweemaal per jaar om, vooral als hij een zomer- en winterkant heeft.

Grondige reiniging

U bent verplicht uw 200×200 matras na een ziekte grondig te reinigen. Dit is ook het geval als u de aanwezigheid van vlooien hebt opgemerkt of als de matras een onaangename geur heeft. Om dit te doen, begint u met het verwijderen van het deksel.

Na goed stofzuigen en het openen van alle ramen, zet u een chirurgisch masker op en maakt u een reinigingsoplossing van water, waterstofperoxide en ammoniak. Doordrenk een doek/spons of molton met de oplossing en wrijf het gehele oppervlak van de matras in. Concentreer op hardnekkige vlekken indien nodig. Afspoelen met een vochtige doek en laten drogen.

Doe deze stap eerder op de ochtend om het de tijd te geven om te drogen of gebruik direct een föhn om de droogtijd te versnellen. Als de matras droog is, giet u zuiveringszout op het oppervlak om nare geurtjes te absorberen. Vergeet niet het op te zuigen voordat je je nieuwe lakens erop doet.

Het verwijderen van vlekken uit een 200×200 matras

Urine, sperma en braaksel laten gelige vlekken achter op het oppervlak van de matras. Om deze vlekken te verwijderen, giet u lauw water over de matras en wrijft u over de vlek met een doek gedrenkt in verdunde ammoniak of zuivere waterstofperoxide. Spoel de matras daarna af en laat hem aan de lucht in de zon drogen.

Wanneer moet de matras van 200×200 cm worden vervangen?

Je zult weten wanneer je je 200×200 matras moet vervangen. Als het beschadigd is, zal het niet meer zo goed presteren als voorheen. U kunt wakker worden met een vreselijke rugpijn, uw lichaam kan een diepe indruk achterlaten op het oppervlak van de matras of de matras kan te veel doorzakken.

Goed om te weten.

 • Lucht uw slaapkamer elke ochtend en houd de kamertemperatuur tussen 18 en 20°C.
 • Gebruik een matrashoes van ademend materiaal om uw 200×200 matras te beschermen
 • Stofzuig uw 200×200 matras elke 6 maanden.
 • Keer de matras 200×200 van tijd tot tijd door het hoofd en de voeten om te keren. Verander ook de zijkant als het een omkeerbaar model is.

De verschillende types van 200×200 matrassen

Keizersmatrassen kunnen gemakkelijk van elkaar worden onderscheiden door hun technologie of vering. Er zijn momenteel 3 types: schuim, latex en veren, met een speciale vermelding voor de 200×200 hybride matras. Laten we hun voor- en nadelen eens nader bekijken.

200×200 schuim matras

200x200 schuim matras
Dit is een matras met open cel schuim. Dankzij de luchtdoorlatende poriën is de matras 200×200 luchtdoorlatend en ventileert hij goed. Dit type model is verkrijgbaar in 3 versies:

 • Polyetherschuim: met een dichtheid die varieert tussen 16 en 30 kg/m³, maakt dit schuim de matras zacht.
 • Polyurethaanschuim: ook bekend als schuim met hoge veerkracht of HR-schuim. De kwaliteit ervan is superieur aan die van polyetherschuim en de dichtheid varieert van 30 tot 60 kg/m³.
 • Traagschuim: Dit is eigenlijk een visco-elastisch polyurethaanschuim. Het is zeer populair vanwege zijn dichtheid, die varieert tussen 40 en 85 kg/m³, en zijn zeer grote veerkracht.

Voordelen: het schuim vormt zich naar de rondingen van uw lichaam, zodat de matras zo comfortabel mogelijk is. Het helpt drukpunten te verlichten en absorbeert de bewegingen van de slaper. Thermosensitief: de emperor matras reageert op uw lichaamstemperatuur.

Nadelen: de schuimmatras houdt u warm. Dit is goed nieuws als u de winter in de juiste omstandigheden wilt doorkomen, maar niet in de zomer. U moet er ook rekening mee houden dat polyurethaanschuim een materiaal is dat gevoelig is voor vocht.

Voor wie is het? Deze keizersmatras wordt sterk aanbevolen voor mensen die rugklachten hebben bij het ontwaken, voor zwangere vrouwen, voor sportbeoefenaars en vrouwen die van nature gestresseerd zijn. Opgemerkt zij dat polyether matrassen meer geschikt zijn voor occasioneel gebruik.

Latex matras 200×200

Latex matras 200x200
Latex is een elastisch, hypoallergeen en van nature mijtwerend materiaal. Het is aantrekkelijk wegens zijn goede vervormbaarheid, zijn grotere duurzaamheid en zijn ventilatiesysteem. Er zijn 2 grote families van latex keizer matrassen op de markt vandaag:

 • Natuurlatex: 100% natuurlijk, deze latex heeft een dichtheid van 55 tot 95 kg/m³. In feite bestaat het uit ten minste 85% Hevea sap. De matras is in staat om de lichaamstemperatuur van de slaper te reguleren.
 • Synthetische latex: bevat ongeveer 20-30% natuurlijke latex. Het heeft een dichtheid van 55 tot 83 kg/m³.

Voordelen: de hardheidsgraad van de latexmatras 200×200 varieert naar gelang van de dichtheid. De ondersteuning is over het algemeen dynamisch. De slaap is frisser, vooral omdat de matras gemakkelijk te verplaatsen is. In zijn synthetische versie heeft de latex matras een levensduur van 10 tot 15 jaar.

Nadelen: hoewel natuurlatex milieuvriendelijk is, veroudert het niet goed en vereist het regelmatig onderhoud.

Voor wie is het? Het zou een goede keuze zijn voor mensen die niet allergisch zijn voor latex, onrustige slapers en zijslapers. U kunt het zich ook veroorloven als u een optimale rugsteun wilt. Door de goede ventilatie is de king size XL geschikt voor alle seizoenen (koel in de zomer en warm in de winter).

Matras 200×200 met veren

Matras 200x200 met veren
Dit kunnen bi-conische veren, multispiraalveren of individuele pocketveren zijn. Ze zijn speciaal ontworpen om de matras op natuurlijke wijze te ventileren.

Wat de vering betreft, zijn er 3 verschillende modellen:

 • Biconische veren: ook bekend als Bonnel-veren, zijn de oudste. Hoewel zij een uitstekende ventilatie beloven, hebben deze veren de neiging te snel achteruit te gaan.
 • Multispiraalveren: hier zijn de veren gemaakt van één staaldraad, wat een goede homogeniteit oplevert. Dit is de minst resistente van alle veren.
 • Pocketveren: elke veer is afzonderlijk in een omhulsel gewikkeld. De veren bewegen onafhankelijk van elkaar.

Voordelen: de 200×200 springmatras garandeert een echte ondersteuning van het lichaam en biedt een zeer goede onafhankelijkheid van slapen. Dit type matras is stil en geschikt voor zware mensen. Het slaapgevoel is stevig of zeer stevig. Bovendien circuleert de lucht tussen de veren op een optimale manier.

Nadelen: de 200×200 springmatras heeft geen grote nadelen, behalve het feit dat hij van stevig tot zeer stevig gaat. Wij betreuren ook het zware gewicht als gevolg van de talrijke veren en de moeilijkheid om het te verplaatsen.

Voor wie is het? Deze matras is steviger dan de schuimmatras en perfect geschikt voor mensen met een zwaar postuur, mensen die ’s nachts veel zweten en mensen die op hun rug of buik slapen. U kunt niet anders dan genieten van de goede ventilatie en het comfort dat hij biedt.

200×200 Hybride matras

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt deze super king matras gekenmerkt door zijn gecombineerde technologieën: latex/schuim, pocketvering/latex… Door deze perfecte combinatie worden drukpunten effectief verlicht, wordt de wervelkolom ondersteund en de bloedsomloop bevorderd. Wij raden het aan aan diegenen die twijfelen tussen veer, latex en schuim.

Matras 200×200 of 180×200?

Matras 200×200

De matras van 200×200 cm, de grootste van allemaal, wordt meestal een kingsize XL matras, keizersize matras of superkingsize matras genoemd. Het spreekt alle mensen aan, vooral volwassenen met een gemiddeld postuur of daarboven, vanwege de oppervlakte en de slaaponafhankelijkheid die het biedt. Of u nu alleen slaapt of met z’n tweeën, dit type matras zal u een comfortabele nachtrust bezorgen. Het stelt u in alle omstandigheden op uw gemak en geeft u meer vrijheid om te gaan en staan waar u wilt.

180×200 matras

De 180×200 of king size matras is een stapje lager dan de emperor size. Het is 40 cm breder dan de standaard matras en is een van de best verkochte modellen op de markt. Dankzij zijn afmetingen biedt de matras een uitstekend comfort, een beter gevoel van vrijheid en een zeer bevredigende slaaponafhankelijkheid. Omdat het slaapoppervlak groter is, voelt u de bewegingen van uw partner tijdens de nacht niet eens.

Conclusie

Beide zijn perfect als je met z’n tweeën woont en graag genoeg ruimte hebt om te slapen. Ze zijn ook geschikt voor ouders die gewend zijn met hun kinderen de nacht door te brengen. Het is echter belangrijk op te merken dat de keizerlijke maat matras het meest geschikt is voor langere mensen (180cm en meer) of mensen met overgewicht voor meer comfort.

De king size matras daarentegen wordt aanbevolen voor koppels met kinderen of huisdieren, voor mensen met een groot lichaam en die veel bewegen tijdens hun slaap. Dit type matras heeft echter een licht voordeel ten opzichte van de 200×200 matras. Als u en uw partner verschillende slaapgewoonten hebben, kunt u kiezen voor twee 90×200 matrassen die naast elkaar liggen.

Waarom een 200×200 matras kopen?

200x200 matras kopen
De ruimste matras

Als u echt een ruime matras voor twee wilt hebben, is de 200×200 matras iets voor u. Het is ook bekend als een king size XL matras of een Emperor size matras, namen die al zijn ruimtelijkheid suggereren. Natuurlijk zal een bed met zo’n matras nogal volumineus zijn. Als u echter voldoende ruimte in uw slaapkamer hebt, is het altijd beter om een matras van 200×200 te nemen dan een kleiner model.

Betere slaaponafhankelijkheid

De 200×200 matras is over het algemeen een topproduct. Een van de kwaliteiten van een matras van deze kwaliteit is de onafhankelijkheid van de slaaphouding. Het schuim of de veren, of soms een combinatie van beide, zijn ontworpen om bewegingen doeltreffend te absorberen. De grote afmetingen van de matras van 200×200 cm optimaliseren deze slaaponafhankelijkheid nog meer.

Een zeer hoog niveau van comfort

Aangezien matrassen in keizergrootte over het algemeen topproducten zijn, bieden ze logischerwijze een maximum aan comfort. Het komt zelden voor dat dit type matras uit één enkele laag homogeen schuim bestaat. Om een zacht onthaal en ondersteuning met een ideale hardheid te bieden, leggen de fabrikanten lagen schuim op elkaar van innovatieve technologieën. Dit betekent dat de 200×200 matras een ruim, maar vooral zeer comfortabel en luchtig slaapoppervlak biedt.

Lange levensduur

Het is waar dat een matras van 200×200 duurder is dan een kleinere matras. U doet echter een uitstekende investering. U geniet niet alleen van een verhoogd slaapcomfort dat de kwaliteit van uw slaap verbetert, maar u profiteert ook van de uitzonderlijke levensduur van deze 200×200 matrassen. De beste modellen hebben een garantie van 10 jaar.

Een zeer ruime keuze aan modellen

Emperor Size matrassen zijn praktisch prestigeproducten. Ze zijn echter niet zeldzaam. Integendeel, op de markt vindt u een ruim en gevarieerd aanbod. Ook de prijzen lopen uiteen, met basismodellen vanaf ongeveer 100 euro. De topklasse 200×200 matrassen kunnen enkele duizenden euro’s kosten. Deze verscheidenheid zal u helpen een model te vinden dat aan uw kwaliteitseisen voldoet en een prijs heeft die bij uw budget past.

De verschillende merken van 200×200 matrassen

Naar onze mening zijn de beste 200×200 matras merken in 2022 :

Emma

Emma Matras is een van de grootste verkopers van matrassen in Europa. Het merk is er, ondanks zijn recente verschijning op de markt, in geslaagd het grote publiek voor zich te winnen door duurzame matrassen van zeer hoge kwaliteit aan te bieden. Sommige van deze modellen winnen regelmatig prestigieuze prijzen. Bent u op zoek naar een comfortabele en hoogwaardige 200×200 matras? Kies Emma Matras.

Simpur Relax

Simpur is een in Madrid gevestigde groep die gespecialiseerd is in de productie van matrassen van topkwaliteit. Zij gebruiken de nieuwste technologie om matrassen te ontwikkelen die steeds comfortabeler en duurzamer zijn. Bij Simpur Relax vindt u verschillende modellen hoogwaardige 200×200 matrassen. Ze zullen u vele jaren comfortabele nachten bezorgen.

Tediber

Tediber is een Zwitsers merk opgericht in 2015. Zeer snel zal het een van de belangrijkste spelers worden op de matrassenmarkt en de beddenmarkt in het algemeen. Zijn bijzonderheid, de unieke hardheid die de keuze van de consument aanzienlijk vergemakkelijkt. U hoeft niet langer te raden naar de hardheid van de matras die Tediber voor u heeft uitgezocht. Natuurlijk hebben Tediber-producten qua kwaliteit niets af te dingen op die van andere grote merken.

Simba

Het merk Simba ontwikkelde zijn eerste matras in 2002. In meer dan twintig jaar is de in Londen gevestigde fabrikant erin geslaagd een groot aantal innovaties te ontwikkelen op het gebied van materialen (schuim, veren, latex) en het ontwerp van de matras zelf. De hybridisatie van schuim met veren is een van zijn grote specialiteiten. Simba 200×200 matrassen behoren tot de meest comfortabele modellen op de markt.

Bultex

Bultex is een Frans merk dat gespecialiseerd is in de vervaardiging van bedbodems en matrassen. Sinds 2002 biedt het zijn klanten comfortabele matrassen die hen elke nacht vergezellen, hun slaap verbeteren en bijdragen tot hun dagelijks welzijn. Bultex staat bekend om de kwaliteit en de indrukwekkende levensduur van zijn 200×200 matrassen.

Wat is de prijs van een 200×200 matras

Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapniveau, middenklasse en topklasse).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op prijsklassen.

 • Instapniveau: € 250 tot € 500
 • Middenklasse: € 500 tot € 750
 • Top of the range: + Meer dan €750

Tips

Een dubbelzijdige matras van 200×200 biedt het hele jaar door goed comfort

De 200×200 dubbelzijdige matras is een uitstekende optie als u het hele jaar door van optimaal comfort wilt genieten. Dit type matras heeft een zomerkant en een winterkant. De zomerkant zal meer luchtig zijn om de stijging van de warmte te beperken, terwijl de winterkant meer omhullend zal zijn om u warm te houden tijdens de koude seizoenen. U kunt de matras dan gewoon omkeren, afhankelijk van het seizoen.

Een 200×200 hypoallergeen en anti-mijt matras

De matras stapelt allergenen en stofmijt zeer gemakkelijk op. Als u er gevoelig voor bent, overweeg dan een hypoallergene matras die tegen huisstofmijt is behandeld. Ook de bekleding en de tijk moeten dezelfde kwaliteiten hebben. Dit zal allergieën voorkomen en de kwaliteit van uw slaap aanzienlijk verbeteren. Er zij op gewezen dat de overgrote meerderheid van de topklasse 200×200 matrassen deze twee kwaliteiten combineert.

De 200×200 matras kopen als er een kind in het gezin komt

Veel ouders willen hun pasgeborene dicht bij zich houden. De 200×200 matras is een van de oplossingen die hen daarbij helpen. Dit type matras is groot genoeg voor twee volwassenen en een baby. De kleine familie zal samen slapen zonder dat een lid zich benauwd voelt. De matras blijft bruikbaar als de baby groeit, in tegenstelling tot andere accessoires zoals het co-sleeping bed.

Het etiket om de winterzijde te identificeren

Fabrikanten brengen gewoonlijk een etiket aan op de winterzijde van een 200×200 dubbelzijdige matras. U kunt dus het etiket vinden om de verschillende zijden van dit type matras te identificeren. Je kunt het verschil tussen de twee kanten ook zien aan de details. De zomerkant is over het algemeen platter, terwijl de winterkant gebogen lijkt te zijn en meer opvulling heeft.

Keuze van de stevigheid volgens uw lichaamstype

Net als bij andere matrasmaten moet de hardheid van een 200×200 matras worden gekozen op basis van uw lichaamsbouw, d.w.z. uw lengte en gewicht. Hoe zwaarder u bent, hoe steviger uw matras moet zijn. Bij uw plaatselijke handelaar vindt u een referentierooster voor de hardheid volgens lichaamstype. Merk op dat de fabrikant voor sommige modellen één hardheid aanbiedt die hij geschikt acht voor alle mensen, ongeacht hun gewicht en lengte.

Faq

Welke maat hoeslaken moet ik gebruiken voor een 200×200 matras?
Heb je net je 200×200 matras laten bezorgen? Nu moet je nog de hoeslakens vinden die erbij horen. Welke maat moet ik kiezen? Dat is makkelijk. De king size XL 200×200 matrassen worden geleverd met hoeslakens van dezelfde maat, d.w.z. 200 cm aan elke kant. Hoeslakens van dit formaat zijn vrij gemakkelijk te vinden op het internet en in gespecialiseerde winkels voor beddengoed en huishoudlinnen.

Welke maat dekbed voor een 200×200 matras?
Bij de keuze van een dekbed moet niet alleen rekening worden gehouden met de afmetingen van het bed en de matras. Je moet ook rekening houden met het aantal dwarsliggers en hun bouw. Het dekbed moet breder zijn dan de matras, zodat de slapers eronder kunnen glijden. Voor een matras van 200×200 bijvoorbeeld, kiest u een dekbed van 260 cm lang en 240 cm breed.

Welk type 200×200 matras voor rugpijn?
Als u last heeft van rugpijn, moet u zachte 200×200 matrassen vermijden. De hardheidsgraad moet hoog genoeg zijn om ervoor te zorgen dat uw wervelkolom recht is wanneer u op de matras ligt. Traagschuim is een goede optie, op voorwaarde dat het goed ventileert. In geval van chronische pijn wordt een orthopedisch matras van 200×200 aanbevolen.

Welk 200×200 matras moet je kiezen als je een hernia hebt?
Drie soorten 200×200 matrassen worden aanbevolen voor mensen met hernia. Het traagschuimmatras is de eerste optie. Het omhullende karakter vermindert drukgebieden. De pocketveringmatras kan ook helpen dankzij zijn stevigheid en de gelijkmatige ondersteuning van de wervelkolom die hij biedt. Ten slotte kan de latex matras de lendenstreek ondersteunen, op voorwaarde dat de hardheidsgraad zorgvuldig wordt gekozen.

Recent Posts