Met deze truc krijg je de beste slaap van je leven


Gezonde slaap
maart 14, 2023

Heb je moeite om in slaap te vallen omdat de carrousel van gedachten in je hoofd niet wil stoppen? Dan komt hier de ultieme slaaptruc voor jou. Met hem heb je de beste slaap van je leven. Gerechtvaardigd!

Jonge vrouw had de beste slaap en wordt verfrist wakker.
Degenen die de beste slaap krijgen, worden verfrist en fit wakker. Beeld: iStock/miniserie

De beste slaap is wanneer je zorgeloos slaapt. Dit is niet alleen een oude volkswijsheid, maar ook bewezen in tal van studies. Maar hoe kun je je mentale cinema stoppen?dus dat in slaap vallen werkt? Een mogelijkheid zou zijn om mindfulness te proberen. De speciale techniek maakt het hoofd leeg.

Er zijn andere slaapboosters. Bijvoorbeeld wat kruiden. Bananen, dadels en veenbessen kunnen ook de slaap verbeteren. Maar al deze tips hebben een addertje onder het gras: ze werken niet voor echte slaapstoornissen, maar hooguit voor milde slaapproblemen. De volgende truc daarentegen wel. Het maakt deel uit van een beproefde methode, waarmee zelfs artsen in slaaplaboratoria werken.

Hoe krijg je de beste slaap van je leven

Je kunt de beste slaap van je leven krijgen met een slaapdagboek. De zogenaamde “Slaap Journaling” kan, indien correct gebruikt, uw slaap volledig op zijn kop zetten en permanent verbeteren. Zo werkt het:

1. Schrijf je gedachten op

Schrijf de stress uit je ziel. Elk woord dat je in het dagboek schrijft, houdt je geest bezig. Probeer oplossingen te vinden en schrijf ze ook op. Omdat je tijdens het schrijven met je problemen omgaat, doe je het later niet in bed.

2. Schrijf op wat je hebt gegeten

Soms is het verkeerde dieet ook de reden voor slecht slapen. Daarom moet u opmerken, wat je ’s avonds het laatst hebt gegeten en wanneer. Zo kun je zien of het misschien het late eten was. Ook zorgen sommige voedingsmiddelen zoals knoflook, chili of gember ervoor dat je slecht slaapt als je ze ’s avonds eet.

3. Schrijf je nacht in de ochtend op

Heb je wel eens goed geslapen? Of heb je weer slecht geslapen? Schrijf je ervaringen van de nacht op. Hoe vaak ben je wakker geworden? Had je moeite om weer in slaap te vallen? Noteer al deze dingen in het slaapdagboek. Samen met je opgeschreven gedachten en je eetdagboek krijg je een duidelijk beeld van waar dingen vastzitten voor de beste nachtrust. Zo kun je geleidelijk storende factoren elimineren en je slaap stap voor stap verbeteren totdat je uiteindelijk precies de beste slaap van je leven hebt.

Overigens hebben we andere redenen verzameld voor een slaapdagboek. Kijk maar eens naar ons artikel: “3 redenen waarom een slaapdagboek je helpt in slaap te vallen”.

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest of wissel idee├źn uit met andere lezers in ons forum.

U zult ook geïnteresseerd zijn in:

Recent Posts