Mooie huid ’s nachts: 5 tips


Gezonde slaap
21 november 2022

Gewoon een mooie huid van de ene op de andere dag? Ja, dat kan! Met een paar eenvoudige trucjes zal je huid letterlijk stralen als de jonge ochtend in de ochtend. Hoe dit werkt, vertellen we je in dit artikel.

Mooie huid 's nachts: Een vrouw strekt zich gelukkig uit in bed.
Mooie huid van de ene op de andere dag? Dit maakt wakker worden leuk! Beeld: iStock

Je hebt alles geprobeerd: crèmes, tincturen, zalven en toch wil je huid niet echt glanzen? Misschien heb je gewoon het verkeerde moment gekozen voor schoonheidsverzorging. Heb je ooit huidverzorging geprobeerd tijdens de slaap?

Zo niet, dan bent u bij ons aan het juiste adres. En zelfs als je dat doet, kun je misschien nog iets leren. We zullen je vertellen hoe je ’s nachts een mooie huid kunt krijgen met eenvoudige trucs. Er is één probleem: je moet consequent zijn en regelmatig zorgen!

Hoe krijg je ’s nachts een mooie huid

1. Let op de luchtvochtigheid

Naast de optimale slaaptemperatuur speelt ook de luchtvochtigheid in de slaapkamer een rol. Als het te droog is, droogt het ook onze huid uit. Ken je het fenomeen dat sappige stukjes cake van de ene op de andere dag een droog kruimeldeeg worden? Dit is precies wat er met onze huid gebeurt als we in een te droge slaapkamer slapen. Let daarom altijd op een Luchtvochtigheid tussen de 50 en 70 procent. Een vochtmeter kan je hierbij helpen.

2. Gebruik een verhoogd kussen

Niet alleen verkoelende kussens kunnen zorgen voor een mooie huid, ook het optillen van het hoofd met je normale kussen zorgt voor een aangename verrassing in de ochtend. De reden hiervoor is lymfevocht, dat beter kan afvoeren.. Anders verzamelt het zich ’s nachts in de ogen en veroorzaakt het ’s ochtends lelijke donkere kringen. Je kunt erachter komen hoe je ze kunt verwijderen in ons artikel: “Donkere kringen: tips tegen donkere schaduwen”.

3. Gebruik arganolie

Gebruik na het verwijderen en wassen zelf arganolie. De heerlijk notengeurende olie is echt goed voor je gezichtshuid. Het geeft het een aangename gloed zonder dat je eruit ziet als een spekkorst. Het is niet voor niets dat tal van Hollywoodsterren lovend zijn over de olie. Het is perfect voor de gevoelige huid.

Aanbieden

Arganolie Haar BIO Koud Geperst – 200ml - Huid-...

Arganolie Haar BIO Koud Geperst – 200ml – Huid-…

  • VERKWIKKENDE KUUR (ARGANOLIEHAAR) – De 100% pure biologische arganolie van Satin Naturel overtuigt naast de voordelen voor…
  • DUURZAAM HYDRATEREN VOOR ALLE HUIDTYPES – Arganolie uit gecertificeerde biologische landbouw is in staat om…

4. Masseer je gezicht

Een massage bevordert de bloedcirculatie en dit leidt tot een gezonde gezichtshuid. Juist hier geldt regelmaat.. Na verloop van tijd merk je zeker geen verandering. Alleen als je het gezicht ’s avonds over een langere periode masseert, zul je het positieve effect merken. De intensiteit van de massage speelt ook een rol.. Gebruik netjes rijke crème of olie en masseer je gezicht met je vingers voor minstens drie minuten in cirkelvormige bewegingen. Wrijf vervolgens de overtollige crème af met een doek.

5. Gebruik een zijden kussensloop

Het maakt niet uit hoe grondig je je gezicht wast voor het slapengaan, als je op je kussen gaat liggen, is het bijna net zo vervuild als voorheen. De reden: Er zitten miljoenen bacteriën op je kussensloopdie van je gezicht en hoofdhuid naar het kussen en terug reizen terwijl je slaapt.

Hier zijn twee tips tegen.. 1. Vervang de kussensloop om de paar dagen om te voorkomen dat bacteriën zich ophopen. 2. Een zijden kussensloop geeft je ’s nachts een mooie huid, omdat zijde niet alleen de huid afkoelt, wat het kalmeert en verfrist, zijde is ook van nature antibacterieel van zichzelf. Bacteriën kunnen het niet vasthouden en naar beneden glijden of sterven. U kunt meer te weten komen over deze buitengewone stof in ons artikel: “Zijden kussens: de edele hoezen zijn zo goed”.

LILYSILK 19 Momme zijden kussensloop 40x80...

LILYSILK 19 Momme zijden kussensloop 40×80…

  • 【LilySilk Silk Kussensloop bevat geen schadelijke stoffen】Top gemaakt van duurzame 100% SILK van 19…
  • 【LilySilk kussensloop houdt je gezicht schoon】Omdat zijde erg lijkt op onze huid, kan de zijde…

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest.

U zult ook geïnteresseerd zijn in:

Laatste update op 21.11.2022 / Affiliate Links / Afbeeldingen van de Amazon Product Advertising API

Noot van de redactie: Dit artikel bevat onder andere productaanbevelingen. Bij het selecteren van producten zijn we vrij van de invloed van derden. Voor een bemiddeling via onze affiliate links ontvangen wij een commissie van de betreffende dienstverlener/online shop wanneer een aankoop of brokerage wordt gedaan, met behulp waarvan wij onafhankelijke journalistiek kunnen blijven aanbieden.

Recent Posts