Slaapbooster: Dit kruid doet wonderen bij het in slaap vallen


Gezonde slaap
maart 10, 2023

Of het nu gaat om thee, warme melk met honing of bananen: er zijn veel voedingsmiddelen die het gemakkelijker kunnen maken om in slaap te vallen en echte slaapboosters zijn. Maar wist je dat bepaalde kruiden ook de slaap kunnen verbeteren? Zo niet, dan komt nu de ultieme tip voor jou.

Bepaalde kruiden kunnen echte slaapboosters zijn. Beeld: gettyimages/Helaine Weide

Er zijn veel slaapboosters: van warme melk met honing tot een ontspannend bad en een beproefd boek. Er zijn echter ook sommige voedingsmiddelen die de slaap kunnen verbeteren en die je ’s avonds op het menu moet hebben staan.

Het wordt nog beter wanneer kruiden een kalmerend effect hebben op ons lichaam. Bijvoorbeeld kaneel. De zoete, huiselijke smaak van kaneel activeert onze Feelgood hormoon serotonine en laat ons daardoor ’s avonds beter in slaap vallen. Maar er is nog een ander kruid dat je helpt in slaap te vallen.

Deze specerij is een echte slaapbooster

We hebben het eigenlijk over rozemarijn. Rozemarijn kan de slaap daadwerkelijk verbeteren. Dat ontdekten Iraanse onderzoekers. In een studie onderzochten wetenschappers van de Kerman University of Medical Sciences 68 proefpersonen in twee groepen.

Het bleek dat degenen die dagelijks 500 milligram rozemarijn consumeren minder last hebben van angst- en stresssymptomen. Zelfs de symptomen van depressie namen af bij de proefpersonen. En bovendien verbeterden de geheugenprestaties. Om ervoor te zorgen dat de slaapbooster zijn volledige effect ontvouwt, moet het kruid echter enkele weken worden ingenomen.

Ook interessant: zo gezond is olijfolie voor het slapen gaan>>>

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest of wissel idee├źn uit met andere lezers in ons forum.

U zult ook geïnteresseerd zijn in:

Recent Posts