Slaapkamertrends: De 5 mooiste beddengoedmodellen


Koopadvies
22 september

Ook in de slaapkamer wil je altijd op de hoogte blijven. Daarom hebben wij de mooiste bedlinnen modellen voor je geselecteerd, die eigenlijk altijd tot de laatste slaapkamertrends behoren.

Slaapkamertrends: Kleurrijk beddengoed.

Met de trendy slaapkamertrends raken warmere, sterkere tinten nooit uit de mode. Populaire kleuren zijn altijd Donkerrood en donkerblauw, een sterk donkergroen, Karamel en sinaasappel. En natuurlijk kan het ook helder en kleurrijk zijn, met bloemige en tropische patronen. We hebben verschillende beddengoedmodellen geselecteerd die gegarandeerd altijd trendy zijn en de slaapkamer kunnen transformeren in een kamer vol avontuur.

Deze stoffen zijn echte huidflatterers

Katoen, satijn of zijde: Uitzonderlijke kwaliteit is terug te vinden in alle stoffen en collecties. Laat je niet misleiden door het veronderstelde “gewone” katoen. Als mako kan katoen ook concurreren met de duurste zijde.

Mako is een bijzonder hoogwaardige stof uit Egypte. Dit kan zijde, satijn of katoen zijn. Kwaliteit wordt gemeten aan de hand van de draaddikte en dit is bijzonder hoog met Mako beddengoed. Maar welke voor- en nadelen hebben de verschillende stoffen van de dekbedovertrekken?

 • Katoen
  Katoen is natuurlijk de klassieker. Voordelen zijn dat katoen natuurlijk, onderhoudsvriendelijk en ademend is, je warm houdt in de winter. Een nadeel is dat katoen als dekbedovertrek in de zomer misschien te warm is. Daarnaast is de stof vrij ruw van onder, wat net opvalt als hoes voor de kussensloop. Toch kun je niet echt fout gaan met katoen.
 • Satijn
  Satijn kan eigenlijk gezien worden als een compromis tussen katoen en zijde. Ook verkrijgbaar in hoogwaardige mako wol. Satijn ziet er bijna hetzelfde uit als zijde, maar is net zo gemakkelijk te verzorgen als katoen. Een van de nadelen is het koele oppervlak, dat in de zomer aangenaam is op de huid, maar in de winter voelt het dekbedovertrek veel te koud aan. Vooral hier weer op het kussen. Satijn is ook niet zo duurzaam als katoen.
 • Zijde
  Zijde is altijd een van de slaapkamertrends in Duitsland geweest. Het voelt zeer hoogwaardig aan en flatteert de huid met zijn lichtheid en gladheid. Zijde is ook verkrijgbaar als Mako, hier is het bijzonder nobel. Het probleem met hoogwaardige zijde: het is meestal erg duur en in de winter is het dekbedovertrek ook in de winter onaangenaam koel. Als je wilt weten wat zijde nog meer zo waardevol maakt, lees dan ons artikel: “4 redenen waarom we allemaal op een zijden kussen zouden moeten slapen”.

Deze wandkleuren passen perfect bij bedlinnen

Maar een slaapkamer bestaat niet alleen uit een bed met kussens en dekbedovertrekken inclusief bijpassend beddengoed. Ook andere woontrends zijn echte blikvangers en de moeite waard om hun weg naar de slaapkamer te vinden. Zo kun je de muren ook in de bijpassende kleuren op de dekbedovertrekken schilderen om het nog comfortabeler te maken in de slaapkamer. Trendkleuren dit jaar zijn:

 • Pastelkleurige groentinten: Mint, salie en grijsgroen zijn niet alleen blikvangers in textiel, muren zijn ook welkom om de frisse kleur te krijgen. Maar alsjeblieft niet zo donker als het beddengoed. Je wilt de kamer niet in een grot veranderen. De juiste schaduw, samen met de juiste kamerplanten, kan van je slaapkamer echter een ware oase maken.
 • Bruine en beige tinten: Dit jaar ook groot in opkomst. Maar ook met de kleuren bruin en Beige is van toepassing: Beter een beetje meer gedempt en lichter dan rijk en donker. Samen met veel hout (bijvoorbeeld het hoofdeinde van het bed) maak je van je slaapkamer een kamer vol gezelligheid.
 • Paars: De trendkleur past perfect bij de bloemmotieven die dit jaar helemaal trendy zijn in bed. Als het iets helderder is, is de Paars houdt ook van wat sterker zijn. Maar let op: Waar hout en houtkleuren prachtig passen bij bruin en beige, bijt hout met paars. Daarom, met meubels en hoofdeinde van het bed eerder scoren met wit.
 • Hemelsblauw: Blauw is niet alleen in opkomst in beddengoed (vooral in bloemmotieven of als discrete strepen), maar ook in opkomst Muren profiteren van de natuurlijke schaduw. Blauw is trouwens ook een van de kleuren die een kamer een kalmerend effect geven. Meer hierover lees je in ons artikel: “Deze 3 muurkleuren bevorderen een goede nachtrust”.
 • Over het algemeen subtiele kleuren: Dit jaar moet het bed de focus van de aandacht zijn in de slaapkamertrends, daarom zijn zowel muren als meubels en in het algemeen de meubels nogal discreet worden. Als je bijvoorbeeld textiel hebt met felle tropische kleuren, ziet een pastelgeel er bijzonder goed uit.

Slaapkamertrends: De bijpassende meubels voor beddengoed

Decor speelt dit jaar ook een belangrijke rol in slaapkamertrends. Vooral populair en de slaapkamertrend bij uitstek zijn functionele meubels gemaakt van echt hout maar die er ook uitzien als hout. Natuurlijk past deze look bijzonder goed bij groene en bruine kamers. Als je helemaal op de woontrend wilt springen, kun je je hoofdeinde zelfs in houtlook ontwerpen.

Over het algemeen kun je dit jaar echt stoom afblazen. De slaapkamertrends laten een verscheidenheid aan mogelijke combinaties toe tussen meubels, muurkleur en beddengoed. Van opzichtig tot discreet nobel, alles is welkom. Wat wel mag is wat leuk is, is de woontrend dit jaar. Er is maar één ding dat je niet uit het oog mag verliezen: slapen moet nog steeds leuk zijn!

En voor bijzonder warme nachten laten we zeggen welke materialen bijzonder geschikt zijn voor zomerbeddengoed. Goed zomers beddengoed is ook verkrijgbaar voor minder dan 50 euro.

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest.

U zult ook geïnteresseerd zijn in:

Noot van de redactie: Dit artikel bevat onder andere productaanbevelingen. Bij het selecteren van producten zijn we vrij van de invloed van derden. Voor een bemiddeling via onze affiliate links ontvangen wij een commissie van de betreffende dienstverlener/online shop wanneer een aankoop of brokerage wordt gedaan, met behulp waarvan wij onafhankelijke journalistiek kunnen blijven aanbieden.

Recent Posts