Gezonde slaap
donderdag 7 juli
Een afgestudeerde student aan de Universiteit van Oxford zegt dat ons lichaam kan rondkomen met slechts 4,5 uur slaap per nacht. Hoe dit zou moeten werken en wat de slaaptruc achter deze uitspraak is, leer je in dit artikel.

Wie wil er nou geen slaaptruc als je helemaal de nacht doorgebracht op het werk of verschijnt op de universiteit. Tot nu toe is het motto geweest: tandenknarsen en je een weg door de dag vechten.
Akshat Rathi, een promovendus aan de Universiteit van Oxford, zegt nu dat we Mensen zouden maar maximaal 4,5 uur hoeven door te brengen. slaap ’s nachts om de volgende dag fit te zijn. Rathi testte dit experiment op zichzelf. Tijdens zijn studie sliep hij jarenlang maar tussen de 3,5 en 4,5 uur per nacht.
Hoe de slaaptruc werkt
De slaaptruc is eigenlijk vrij simpel. Is het mogelijk om het te betalen Drie powernaps gedurende de dag van elk 20 minuten heeft het lichaam genoeg energie om ’s nachts rond te komen met 3,5 tot 4,5 uur slaap.
Als je de methode nu wilt proberen, is er echter een druppel bitterheid: Over alcohol en koffie ten minste in de eerste maanden van het experiment, opgeven. Dat laatste is in ieder geval voor velen onderdeel van een redelijke dag.
De slaaptruc is niet nieuw
Het is niet zo revolutionair als de truc nu klinkt. Al jaren roepen veel onderzoekers op tot minstens één Onze vertrouwde slaappatronen heroverwegen. Aangenomen mag worden dat we pas met de industriële revolutie gewend zijn geraakt aan ons vertrouwde slaapritme.
Daarvoor sliepen de meeste mensen in verschillende fasen. Er is zelfs een term voor: Bifasische slaap of polyfasische slaap. Er zijn vandaag dus nog genoeg mensen die overdag regelmatig korte slaapfasen nemen om zichzelf ’s nachts slaap te besparen. Als je meer wilt weten over de verschillende slaappatronen, lees dan ons artikel: “Bifasische slaap: natuurlijk of verouderd?”
Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest.