Slapen met griep: Met deze 3 tips werkt het


Gezonde slaap
januari 19, 2023

Een echte griep gaat naar de stof. Je voelt je ellendig en wilt gewoon slapen. Helaas lukt dit vaak niet door de pijn. We vertellen je hoe je met griep kunt slapen en je lichaam optimaal kunt ondersteunen.

Jonge vrouw is ziek en wil slapen met griep.
We zullen je vertellen hoe je moet slapen met de griep. Beeld: iStock/Anastasianurullina

Artsen zijn het erover eens: In het geval van griep helpt het vooral om veel te rusten en te slapen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want iedereen die ooit met griep heeft willen slapen weet het Hoe moeilijk dat kan zijn. Of het is de koorts of het is de hoest of het is de verstopte neus die je niet laat rusten.

Onze tips kunnen je helpen om beter in slaap te komen, want met de juiste trucs je kunt ook slapen met griep. Worstel je met een verkoudheid? Lees dan ons artikel: “Slapen met een verkoudheid: 5 tips voor een goede nachtrust”.

Met deze tips kun je ook slapen met de griep

In geval van verstopte neus

Als u met griep wilt slapen en last hebt van verstopte neus, kunt u een Neusdouche maken. Hiermee spoel je het verstoppingsslijm uit je neus en kun je weer ademhalen. Dit maakt het in slaap vallen veel gemakkelijker. Ook warme kompressen kan helpen. Doe gewoon een warme envelop op je gezicht. De warmte opent de sinussen, waardoor er meer ruimte ontstaat voor de lucht. Tot slot moet je Slaap licht verhoogd. Hierdoor kan het slijm beter uit zichzelf wegvloeien. Meer tips vind je in ons artikel: “Neusverstopping: tips voor een rustgevende slaap”.

Voor hoesten

Je wilt slapen, maar zodra je gaat liggen, begint het hoesten dan? Als de hoestprikkel eerder uit de keel komt, kan Kamillethee met honing Help. Kamille kalmeert de geïrriteerde keel en honing heeft een antibacteriële werking. Als de hoest meer uit de longen komt, helpt het om de lucht in de Slaapkamer vochtig om te houden. Maar let op: de luchtvochtigheid mag niet boven de 60 procent uitkomen. Ons artikel: “’s Nachts hoesten: 6 oorzaken en remedies” geeft nog meer tips tegen hoesten.

In geval van koorts

Allereerst moet gezegd worden dat koorts een belangrijke functie van ons lichaam is in de afweer tegen bacteriën en virussen. Daarom moet men alleen ingrijpen in geval van koorts wanneer het op de 40 graden is gesloten. Dan helpen antipyretica en kuitkompressen. Anders helpt het om de slaapkamer een beetje koeler te houden. De optimale slaaptemperatuur is wat koeler tussen 16 en 19 graden. Bij 16 graden en een goed dekbed kan de hoge temperatuur direct vanuit het lichaam worden vrijgegeven aan de koele omgeving. Dit kan de slaap gemakkelijker maken.

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest of wissel ideeën uit met andere lezers in ons forum.

U zult ook geïnteresseerd zijn in:

Recent Posts