Slapen met pijnlijke spieren: deze 3 tips helpen


Slaapproblemen
maart 17, 2023

Iedereen die wel eens te enthousiast heeft getraind weet het: Je kunt nauwelijks bewegen door pijnlijke spieren. En als zelfs slapen moeilijk is, dan is alle hulp goed. We zullen je vertellen hoe je kunt slapen met pijnlijke spieren.

Slapen met pijnlijke spieren: De mens houdt zijn rug pijnlijk vast.
Als slapen met pijnlijke spieren een marteling wordt, zullen onze tips helpen. Beeld: iStock/Paolo Cordoni

Slapen met pijnlijke spieren kan een echt problematische aangelegenheid worden als de pijn zo groot is dat zelfs elke kleine draai pijn doet. Allereerst moet op dit punt worden gezegd dat u zou dergelijke harde trainingssessies in de toekomst moeten verlaten, omdat ze niet goed zijn voor jou of je lichaam.

Voor iedereen die niet weet wat er met de spieren gebeurt tijdens pijnlijke spieren, wordt het op dit punt opnieuw uitgelegd. Pijnlijke spieren ontstaan doordat de spieren als gevolg van overmatige belasting scheur op vezelniveau. Tijdens de genezing wordt nieuw spierweefsel opgebouwd – onze spieren groeien.

Slapen met pijnlijke spieren: hoe een rustige nacht te hebben

Hier zijn drie tips over hoe te slapen met pijnlijke spieren:

1. Een warm bad

Voordat u naar bed gaat, kunt u in bad gaan. Een warm bad bevordert de bloedcirculatie en ontspant de spieren. En een ontspannen spier kan sneller genezen. Als alternatief kunt u ook verwarmende zalven op de overeenkomstige gebieden aanbrengen.

2. Een lichte massage

Een zachte massage helpt je niet alleen in slaap te vallen door ons feelgoodhormoon serotonine te activeren, het zorgt er ook voor dat je spieren sneller genezen, omdat de massage strijkt de spier bijna soepel. Maar wees voorzichtig: de massage mag niet te sterk zijn, anders treedt precies het tegenovergestelde effect op en verergert uw pijn.

3. Een verwarmingskussen

Wat werkt met een warm bad werkt ook met een verwarmingskussen. Zet het gewoon op het juiste gebied. Als alternatief kan het geheel ook worden gedaan met een kernkussen, een elektrische deken of een warmwaterkruik. Ook hier geldt echter het volgende: Voorzichtigheid: De kleine helpers mogen niet te warm zijn.

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest of wissel ideeën uit met andere lezers in ons forum.

U zult ook geïnteresseerd zijn in:

Recent Posts