Stroom besparen: 4 energiebesparende elektrische dekens voor warme nachten


Koopadvies
10 oktober

De dagen worden korter, de koude nachten langer. Tijd om in bed te kruipen met een goed boek. En om het lekker warm te hebben, is een verwarmde deken precies goed. Wij presenteren vier energiebesparende elektrische dekens voor behaaglijk warme nachten, waarmee u ook nog eens elektriciteit kunt besparen.

Energiebesparende elektrische dekens: Vrouw zit op de bank onder een deken en drinkt thee.
Elektrische dekens die elektriciteit besparen zijn iets waar je naar moet zoeken. Afbeelding: iStock/AnnaZhuk

Nu vraagt u zich waarschijnlijk af hoe u elektrische dekens kunt herkennen die elektriciteit besparen. U kunt dat vrij gemakkelijk berekenen. Alles wat je nodig hebt is de kracht van de elektrische deken en de kilowattprijs van je elektriciteitsleverancier. Voorbeeld:

Stel dat een elektrische deken 200 watt elektriciteit per uur verbruikt. Stel verder dat je de deken vijf uur lang op hebt. Dan heeft de elektrische deken 1000 watt (of een kilowatt) elektriciteit verbruikt. Een kilowattuur kost momenteel gemiddeld 41 cent in Duitsland (bron: Forbes.com). Dus de elektrische deken kost precies 8,2 cent per uur…. Klinkt niet veel, hè? Helaas gaat de berekening nog verder.

Want de elektrische deken verbruikte in die vijf uur één kilowattuur elektriciteit, wat overeenkomt met een prijs van slechts deze 41 cent. Bij dagelijks gebruik (vijf uur) zou dat iets minder dan 150 euro per jaar of 12 euro per maand zijn.. Nogal veel, is het niet? Deze deken is dus niet een van die elektrische dekens die u elektriciteit kunnen besparen.

De formule voor het berekenen van een kilowattuur is als volgt: Vermogen van het apparaat maal verbruiksuren is gelijk aan kilowattuurof zoals in dit voorbeeld: 200 W x 5 = 1000 watt of 1,0 kWh.

4 elektrische dekens die u elektriciteit kunnen besparen

Het is goed dat er echt energiebesparende elektrische dekens zijn. Hier stellen wij er vier voor.

1. Beurer HD 75 Nordic elektrische deken

De elektrische deken van Beurer verbruikt slechts 100 watt per uur, wat overeenkomt met een uurtarief van 4,1 cent. Bovendien schakelt de deken zichzelf uit na drie uur. Het meet 180 x 130 centimeter en is machinewasbaar op 30 graden. De stof van de elektrische deken voldoet aan de Oeko-Tex 100-norm. Er zijn zes verwarmingsniveaus.

Aanbod

Beurer HD 75 Nordic elektrische deken, gezellig...

Beurer HD 75 Nordic elektrische deken, gezellig…

  • Knus en gezellig: Het knuffeldoekje is gemaakt van knuffelzacht en pluisvrij buitenmateriaal in…
  • Kalmerende warmte: De elektrische verwarmingsdeken heeft 6 temperatuurniveaus die kunnen worden ingesteld met de…

2e Medisana HU 665 verwarmde onderdeken

Energiebesparende elektrische dekens zijn niet alles. Er zijn ook verwarmde onderdekens die elektriciteit besparen en tegelijkertijd voor een behaaglijk warm bed zorgen. De onderdeken van Medisana verbruikt slechts 60 watt per uur, wat overeenkomt met een uurprijs van slechts 2,5 cent. De onderdeken heeft drie warmtestanden, schakelt na drie uur automatisch uit en is 150 x 80 centimeter groot. De stof voldoet aan de Oeko-Tex 100-norm.

Aanbod

medisana HU 665 verwarmde onderdeken, 150 x 80 cm,...

medisana HU 665 verwarmde onderdeken, 150 x 80 cm,…

  • 3 temperatuurniveaus: Omdat warmte een subjectieve sensatie is, heeft onze verwarmde onderdeken 3…
  • Geschikt voor elk bed: Met een afmeting van 150 x 80 cm is de HU 665 geschikt voor elk bed. Gewoon…

3. STEInBORG Elektrische Verwarmingsdeken

De elektrische deken van STEInBORG verbruikt ook slechts 100 watt per uur en kost gemiddeld 4,1 cent per uur. Hij heeft zes temperatuurinstellingen en drie timerinstellingen. De deken is wasbaar op 30 graden en heeft een oververhittingsbeveiliging. De afmetingen zijn 150 x 80 centimeter.

Elektrische deken met automatische uitschakeling 150 x...

Elektrische deken met automatische uitschakeling 150 x…

  • “Beter ontspannen op koude dagen met rustgevende warmte voor je hele lichaam…” …Ideaal voor pijn…
  • Deze elektrische verwarmingsdeken (150×100 cm) warmt snel op en zorgt voor een aangenaam gevoel van welzijn. De…

4e elektrische deken Shawn van ETA

De Shawn elektrische deken verbruikt slechts een hele 60 watt per uur en dat met een afmeting van 80 x 160 centimeter en negen temperatuurstanden. Natuurlijk is een timerinstelling inbegrepen, evenals een automatische uitschakeling. Deze elektrische deken is ook geschikt voor de wasmachine.

ETA elektrische deken Shawn met 9 niveaus van...

ETA Verwarmde Deken Shawn met 9 niveaus van…

  • WARMS BODY AND SOUL – De warmte kan pijnlijke spieren en gewrichten effectief verlichten, maar ook…
  • GROTE AFMETINGEN – Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om in een oogwenk te genieten van aangename warmte….

Heb je liever een dikkere deken voor de winter? Lees dan onze vergelijkingstest: “De beste dekbedden in vergelijking – voor een gezellige nacht”.

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest.

Dit zal je ook interesseren:

Laatst bijgewerkt op 18.10. / Affiliate links / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Noot van de redactie: Dit artikel bevat onder meer productaanbevelingen. Bij de selectie van producten zijn wij vrij van de invloed van derden. Voor een verwijzing via onze affiliate links ontvangen wij bij een aankoop of verwijzing een commissie van de betreffende dienstverlener/onlineshop, waarmee wij onafhankelijke journalistiek kunnen blijven aanbieden.

Recent Posts