Train jezelf om te stoppen met snurken met deze 3 oefeningen


Gezonde slaap
5 oktober

Snurken is niet vervelend. Voor veel mensen is nachtelijk snurken erg vervelend en in sommige gevallen kan het zelfs leiden tot slaapapneu. Maar zover hoeft het niet te komen. Met onze oefeningen kun je jezelf trainen om te stoppen met snurken.

Train jezelf om niet te snurken: Man ligt in bed en snurkt.
U kunt uzelf trainen om niet te snurken met eenvoudige oefeningen. Afbeelding: iStock/tommaso79

Niet iedereen hoeft te stoppen met snurken. Als u snurkt terwijl u op uw rug ligt, is dat volkomen normaal. De tong valt in de keel en blokkeert de ingang van de luchtpijp.. Hier volstaat het dat de snurkende persoon een andere houding aanneemt.

De situatie is echter anders wanneer snurken wordt veroorzaakt door gezondheidsredenen. Bijvoorbeeld een vernauwde keel door overgewicht (obesitas) of door Verslapping van de keel- en nekspieren. Dat is precies wat je eraan kunt doen. Met onze oefeningen.

Train jezelf om te stoppen met snurken met deze oefeningen

Er zijn verschillende oefeningen die u kunt doen om het snurken te stoppen. We presenteren de oefeningen.

  1. De gehemelte grapDruk het puntje van de tong tegen de bovenste snijtanden en veeg het dan langs het bovenste gehemelte zo ver mogelijk naar achteren in de keel. Herhaal deze oefening 20 keer.
  2. De gehemeltezuigerZuig de tong tegen het bovenste gehemelte en druk de tong er tien seconden tegenaan. Herhaal deze oefening 20 keer.
  3. De vloerpersDruk de achterkant van de tong tegen de bodem van het gehemelte. Belangrijk: het puntje van de tong mag het contact met de onderste snijtanden niet verliezen. Ook deze oefening moet je 20 keer herhalen.

Studies toonden aan dat proefpersonen met dagelijks gebruik na snurkte meer dan 30 procent minder na drie maanden dan voorheen. BelangrijkAls u wilt stoppen met snurken, mag u geen gezondheidsproblemen hebben. De oefeningen hebben bijvoorbeeld geen effect op slaapapneu.

Wilt u meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest.

Dit zal je ook interesseren:

Recent Posts