Verergert een verzwaarde deken artrose?


Slaapproblemen
augustus 22,

Verzwaarde dekens kunnen de slaap verbeteren door druk uit te oefenen op ons lichaam. Maar wat gebeurt er bij ziekten zoals artrose, waarbij kraakbeen en botten worden aangetast? Kan een verzwaarde deken artrose verergeren of kunnen patiënten het normaal gebruiken?

Verzwaarde dekenartrose: Man strekt zich uit op de rand van zijn bed.
Kan een verzwaarde deken artrose verergeren? Ons artikel verduidelijkt. Beeld: iStock

Artsen spreken van artrose wanneer gewrichten slijten. In de overgrote meerderheid van de gevallen treft de ziekte de knieën, heupen, vingers en wervelkolom. In de loop van het leven ruw de kraakbeenlagen tussen de gewrichten op te ruwen en dunner worden. Het gaat om stekende pijn zodra het betreffende gewricht wordt belast.

Een verzwaarde deken daarentegen zorgt met zijn gewicht voor een rustgevende slaap. Door haar “Deep Pressure Touch Stimulation” laat ze onze hersenen een knuffel faken, wat leidt tot Afgifte van gelukshormonen waardoor we weer beter in slaap vallen. Kan de druk van een verzwaarde deken artrose verergeren?

Verergert een verzwaarde deken artrose?

Niet direct. Een verzwaarde deken kan artrose niet verergeren in die zin dat er nog meer kraakbeen uit het gewricht wordt verwijderd. Een verzwaarde deken kan echter de symptomen van artrose verhogen vanwege de druk op het lichaam. Met andere woorden,: De pijn kan erger worden onder een verzwaarde deken.

Dus als je moeite hebt om in slaap te vallen en erover denkt om een verzwaarde deken te kopen, maar ook worstelt met artrose, praat eerst met uw arts of zorgverlener. Het kan ook zijn dat een lichter verzwaarde deken nog steeds de Deep Pressure Touch-stimulatie activeert, maar niet drukt als de gewrichten om pijn te veroorzaken.

Als u overweegt om een verzwaarde deken te kopen, bekijk dan onze vergelijkingstest “De beste verzwaarde dekens in vergelijking“. Hij legt je nog eens precies uit waar je op moet letten bij het kopen van een verzwaarde deken.

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest.

U zult ook geïnteresseerd zijn in:

Recent Posts