Wellness in je slaap: Met deze 4 trucs


Gezonde slaap
februari 3, 2023

Wakker worden na het slapen en stralen in schoonheid. Dit is waarschijnlijk de droom van veel mensen. Met een paar trucjes kan deze droom uitkomen en wordt de normale sluimer in een oogwenk wellness.

Jonge vrouw profiteerde van wellness in haar slaap en wordt gelukkig wakker.
Met onze tips lukt wellness in je slaap en word je gelukkig wakker. Beeld: iStock/Liderina

Zelfs als de schoonheidsslaap tot nu toe meer in het rijk van mythen en legendes ligt, zijn er echt veel trucs waarmee je je huid en haar Wellness in je slaap. Een nachtmasker hydrateert bijvoorbeeld je huid terwijl je slaapt. Nachtmaskers zijn toch niet jouw ding? Geen probleem, wij vertellen je de 5 beste nachtcrèmes voor een soepele huid.

En als de slaap te intens was, kun je ’s ochtends nog steeds iets voor jezelf en je huid doen. Zo zijn er snelle tips tegen donkere kringen of een gezwollen gezichtdie helpen meteen. Daarnaast kun je je haar tijdens het slapen beschermen met onze tips en vertellen we je waarom je zeker op een zijden kussen moet slapen.

Wellness in je slaap: Hoe het werkt

1. Omring jezelf met de juiste geur

Er zijn talloze geuren die je slaap kunnen ondersteunen. Lavendel, citroen of jasmijn zorgen voor welzijn met hun frisse en delicate geuren. Hierdoor komt het feelgoodhormoon serotonine vrij, dat wordt omgezet in melatonine. Met het slaaphormoon kun je sneller in slaap vallen en dieper slapen. En hoe langer de diepe slaap duurt, hoe frisser je wakker wordt. Precies wat je nodig hebt voor wellness tijdens de slaap.

Om de geuren in de slaapkamer te verspreiden, zijn er verschillende mogelijkheden. Of het nu gaat om diffuser, olielamp of kussenspray: de keuze is aan jou. Het is belangrijk om de juiste geur voor u te vinden. Je kunt ook experimenteren en verschillende geuren combineren. Je moet je op je gemak voelen met de geur.

2. Zorg goed voor je slaapkamer

Of het nu gaat om de optimale slaaptemperatuur, die tussen de 16 en 19 graden moet liggen, de juiste muurkleur of comfortabel beddengoed: Het kiezen van de juiste omgeving is uiterst belangrijk voor uw slaapkwaliteit. Let ook op de luchtvochtigheid. Als het te hoog is, blijft het koud en begin je te bevriezen. Bovendien is er een risico op schimmel in de slaapkamer. Als de lucht te droog is, beschadigt het je neusslijmvliezen, die vervolgens beginnen op te zwellen. Let op een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60 procent, zodat je tijdens de slaap profiteert van de wellness.

3. Eet goed

Dit punt is waarschijnlijk belangrijker dan enig ander punt als het is om te werken met het welzijn in de slaap. Besteed aandacht aan je dieet. Eet niets vettigs of zwaars, vooral niet voor het slapengaan. Frietjes, pizza en hamburgers zijn taboe als laatste maaltijd van de dag, omdat ze veel te zwaar zijn in de maag en de slaap kunnen verstoren. Daarnaast zijn deze gerechten sowieso niet goed voor je huid.

Kies ’s avonds voor lichte gerechten zoals havermout, peulvruchten, aardappelen of kip. Je kunt meer te weten komen over goede voeding in ons artikel: “8 slaapbevorderende voedingsmiddelen voor een betere slaap”. Je moet alcohol ook zoveel mogelijk vermijden. Het laat je snel in slaap vallen, maar het slaapt niet diep. Het resultaat: Je wordt moe en moe wakker. En alcohol is hoe dan ook niet goed voor de huid.

4. Knoop je haar goed

Open haar ligt ’s nachts op het gezicht, waardoor vet en vuil op de huid kunnen worden afgezet. Omgekeerd is het nachtelijk zweten niet goed voor het haar. Daarom hebben we ’s nachts een vlecht nodig. Dit moet echter niet te strak worden geknoopt. Dit is noch goed voor de haarwortels, noch voor de hoofdhuid. Beter om je haar los te maken in een paardenstaart. Dit beschermt de hoofdhuid, het haar en het gezicht. Je huid zal je dankbaar zijn.

Trouwens: Er zijn extra slaapkapsels waarmee je je haar kunt beschermen tijdens het slapen. Wat dit zijn, vertellen we je in ons artikel: “Deze 3 slaapkapsels beschermen je haar ’s nachts”.

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook end Pinterest of ideeën uitwisselen met andere lezers in ons forum.

U zult ook geïnteresseerd zijn in:

Recent Posts