Zonder verwarming: doeltreffende turbotrucs voor je warmwaterkruik


Gezonde slaap
5 oktober

Weet je wanneer je in bed ligt en merkt dat je kruik weer koud begint te worden? Dan hebben wij de ultieme truc voor je om het meeste uit je kruik te halen.

Warmwaterkruik: Diverse flessen met stoffen bekleding.
Geef je kruik een boost met onze tips. Afbeelding: iStock/WILLSIE

Een warmwaterkruik is heerlijk voor koude voeten of een koude rug. Het is ook goed om het bed op te warmen. Leg de warmwaterkruik gewoon 20 minuten voor het slapen gaan onder het dekbed en geniet dan van het warme bed.. Als het maar niet zo snel weer koud wordt. Gelukkig zijn er twee trucs die u kunt gebruiken om het meeste uit uw kruik te halen.

Er zijn trouwens ook hele goede energiebesparende elektrische dekens. Dus als u de hele nacht wilt profiteren van extra warmte, bekijk dan ons artikel.

Hoe krijg je een boost voor de warmwaterkruik

1. warmere warmwaterkruik

Je vraagt je altijd af waarom de kruik niet zo warm is, ook al vul je hem met warm water? Het is waarschijnlijk omdat je Lucht in de fles bladeren. Zo profiteer je echt van het warme water:

  1. Giet heet water tot halverwege de fles.
  2. Knijp nu in de fles tot het water bij de opening staat.
  3. Sluit de fles

Nu zou je een relatief dunne warmwaterkruik moeten hebben. Het voordeel is dat het flexibel is en daardoor beter om het gewenste gebied past. Bovendien zijn de de gehele binnenkant van de fles in contact met heet water, waardoor het warmer wordt. Belangrijk: De binnenwanden van de fles mogen elkaar niet raken wanneer u ligt.

2. langer een warme fles

U kunt ook de duur van de warmte verlengen. Doe hiervoor gewoon zout in de warmwaterkruik. Een theelepel zout is genoeg. Het zout slaat de warmte beter op, zodat deze langzamer naar buiten komt. Het resultaat: De kruik blijft langer warm. Overigens: als je zout aan het water toevoegt voordat je het verwarmt, wordt het water niet alleen sneller warm, maar ook heter.

Maar wees voorzichtig: De maximale watertemperatuur moet 60 graden zijn. Artsen bevelen zelfs een maximumtemperatuur van 47 graden aan (voor kinderen maximaal 40 graden). Giet het water dus niet rechtstreeks uit de ketel in de fles, anders bestaat er gevaar voor verbranding.

Hoe houd je de warmte in het bed langer vast?

Een kruik kan je bed warm houden, maar hoe blijf je zo lang mogelijk behaaglijk en warm zonder er veel voor te hoeven doen? Met deze drie trucs:

  1. Warmer beddengoed: Van het dekbed tot het overtrek is er heerlijk warm winter beddengoed. Beaver beddengoed is hiervoor bijzonder geschikt. Dit is licht geruwd katoen dat bijzonder dicht geweven is. Daardoor houdt het beddengoed de warmte bijzonder goed vast en is het tegelijkertijd ademend. U kunt hierover meer lezen in ons artikel: “Welk beddengoed is het beste in de winter?
  2. Een wintermatrasMaak je geen zorgen, je hoeft geen nieuwe matras te kopen. Een knus kussen van katoen of dons is net zo goed geschikt. Zo’n topper zorgt ervoor dat er geen warmte via de matras naar beneden verloren gaat. Let er bij dons echter op dat de kleine veren niet afkomstig zijn van levend plukken.
  3. De bedpositieEen bed vlak bij het raam is in de winter natuurlijk koeler dan een bed aan de andere kant van de kamer. Zorg er ook voor dat je bed tegen een binnenmuur staat. Buitenmuren kunnen in de winter behoorlijk koel worden en dit is ook merkbaar in het aangrenzende bed. Maar wees sowieso voorzichtig met koude buitenmuren, want hier bestaat het risico op schimmel. In ons artikel “Schimmel in de slaapkamer: hoe komt u ervan af” wordt uitgelegd wat u moet doen om te voorkomen dat er überhaupt schimmel ontstaat.

Wil je meer weten over slaap? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest.

Dit zal je ook interesseren:

Recent Posts